tiistai 16. heinäkuuta 2013

Matkustaminen parhaan ystävän kanssa: Heaven or Hell?

Sanotaan, että minkä tahansa ihmissuhteen yksi suurimmista koetinkivistä on ensimmäinen yhteinen pitkä ulkomaanmatka. Matkustaessa jokainen ihminen joutuu väistämättäkin tilanteisiin, joissa joutuu selviytymään mukavuusalueensa ulkopuolella, mikä saattaa paljastaa ihmisestä täysin uusia puolia. Hyvinkin läheinen ihminen saattaa matkalla muuttua kiukuttelevaksi kakaraksi, ärsyttäväksi besserwisseriksi tai täysin vastuuntunnottomaksi ääliöksi. Onneksi nämä ongelmat eivät ole koskaan osuneet omalle kohdalleni.

Minä taas olen saanut nauttia parhaan ystäväni kanssa unohtumattomista matkoista, jotka ovat olleet valehtelematta yksiä elämäni rankimpia reissuja, mutta täysin muista syistä kuin seurasta johtuen. Yhdessä olemme Viivin kanssa jakaneet matkustamisen ilot ja riemut yhtälailla kuin ärsytykset ja ahdistuksetkin. Vaikeatkaan tilanteet eivät ole saaneet meitä käntymään toisiamme vastaan, vaan asetelma on aina ollut me vastaan muu maailma!

Ensimmäisen yhteisen matkamme kahdestaan teimme kesällä 2005 Walesin Cardiffiin ja Lontooseen. Siihen aikoihin voisin sanoa todellisen sydänystävyytemme myös alkaneen. Majoituimme Viivin perhetuttavien ja sukulaisten luona, joten täysin omillamme emme onneksi vielä tuolloin 15-vuotiaina olleet, mikä oli varmasti vain hyvä. Matka oli todella onnistunut, täynnä hulvattomia tilanteita ja jo tuolloin ajattelin, että tämän ihmisen kanssa tulen varmasti tekemään useita unohtumattomia matkoja.


Sen takia en epäröinyt kauaakaan, kun seuraavan joulun aikoihin Viivi kysyi, lähtisinkö hänen kanssaan seuraavana kesänä kuukauden kielikurssille Australiaan. Olen kiitollinen tuosta päätöksestäni, koska matkasta tuli yksi kaikkien aikojen parhaistani ja lisäksi viimeistään sen aikana kävi selväksi, että mikään ei tulisi erottamaan Viiviä ja minua.


Viimeisin pidempi yhteinen reissumme on kesän 2008 interrail ympäri Eurooppaa. Kuukaudessa kävimme yhdeksässä maassa ja kymmenissä kaupungeissa ja saimme kokea matkustamisen koko tunneskaalan innostuksesta ahdistukseen, ilosta suruun, hysteerisestä naurusta pelkoon ja riemusta ärsytykseen. Tuo matka on ehdottomasti rankin, minkä olen koskaan tehnyt ja silti en vaihtaisi siitä hetkeäkään toisenlaiseksi. Se kasvatti minua matkustajana ja ihmisenä enemmän kuin koskaan ajattelin olevan mahdollista.


Muodostamme Viivin kanssa loistavan matkaparin. Yleensä minä selvitän käytännön asioita ja Viivi hoitaa kommunikoinnin sujuvalla englannillaan. Viivistä tekee loistavan matkustuskumppanin myös se, että tiedän voivani luottaa häneen jokaisessa tilanteessa. Tiedän, ettei Viivi jättäisi minua koskaan yksin pulaan, vetäisi järkyttäviä kännejä tai itkupotkuraivareita eikä tekisi mitään muutakaan vastuutonta. Se on yksi tärkeimmistä piirteistä, joita arvostan matkaseurassani.

Lisäksi meidän huumori on omanlaistaan ja kieroutunutta ja se saa yleensä reissun päällä täysin uudet mittasuhteet. Sen takia matkat ovat aina täynnä järkyttävän huonoja juttuja, hillitöntä naurua ja noloja tilanteita. Ne, jos mitkä tekevät matkasta ikimuistoisen.

En malta odottaa, että pääsemme vihdoin pitkästä aikaa pidemmälle matkalle yhdessä, kun Praha kutsuu meitä elokuun alussa. Toivon mukaan tuosta matkasta tulee tehtyä jokin virallisempi matkapäiväkirja tänne blogin puolelle, koska edellinen reilipäiväkirjamme on tätä tasoa:

19.6 Köpis-Hampuri

- ällö aamiaissetä
- onnellinen permanentti
- nuolevat teinit
- vihainen minimies
- 40 PARIA SUKKIA JA SANDAALEJA 30:SSÄ MINUUTISSA!!!!
- ein zwei Polizei!
- melkein Durchfall
- peukku-/juoppo-/punanenäkuvat Köpiksessä
- Portugal, Portugal, wif haben eine Durchfall!
- Sanotaan, et me ollaan mykkii
- 3 tunnin tietokone-Pirkko

20.6 Hampuri-Ludwigslust-Hampuri-Bremen

- huonetoverien pitkät ja hitaat aamusessiot
- vessapaperin "loppuminen"
- Peter Lustig aamiaisseurana
- sadannet sukat ja sandaalit!
- hullut jalkapallofanit
- epäilyttävät vierustoverit
- Järkky - No interrail - Tantta
- Komea, kiva, avulias mies
- LUDWIGSLUST! = ei mitään
- ahdistavat sedät
- paska valkoviini
- 200:et sukat + sandaalit!
- iso miesnainen
- ärsy kakarat
- viinaa vetävä vierustoveri
- kalapuikkoviiksi
- kokoskastike
- Järkytys! Tanttavaatteet hostellihuoneessa!
- Tanttadokumentit
- Tanttakävely
- TANTTA!!!!!!

Ihmettelen vieläkin, että meistä ei tullut uusia Madventures-likkoja omine ohjelmineen ja kirjoineen, kun juttujen taso oli jo tota ensimmäisen matkaviikon puolessa välissä ;D Joten vapise Praha, me tulemme taas ja valloitamme sinut hehkeämpinä kuin koskaan!



Kiitos Viivi upeasta matkaseurastasi ja ikimuistoisista reissuista. Please, lähdethän kanssani vielä Prahaan, vaikka laitoinkin tämän kuvan, jonka ei koskaan pitänyt päästä päivänvaloon, tänne bloginkin puolelle. Tämä vain jotenkin tiivistää kaiken meistä ja meidän matkoista niin hyvin. Pysytäänhän aina yhtä upeina ja hillittyinä ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti