tiistai 18. kesäkuuta 2013

Thaimaan lämpö kutsuu ensi talvena

Koska tillleni oli ilmestynyt mukavasti toukokuun palkkarahoja, enkä saanut niitä sentään ihan kaikkia tuhlattua  New Yorkissa, päätin sijoittaa niitä, mihinkäs muuhunkaan kuin matkustamiseen :) Olen menossa ensi vuoden alussa suorittamaan viimeistä opetusharjoitteluani Pattayan suomalaiseen kouluun, joten päätin tyhjentää tilipussiani vihdoinkin Bangkokin lentoihin. Nyt tuo matka tuntuu taas vähän todellisemmalta, vaikka sen alkuun onkin vielä pitkä aika.

Olin jo pitkään ajatellut, että haluan suorittaa harjoittelun ulkomailla, kun siihen kerta on tilaisuus. Olin katsellut eri vaihtoehtoja, mutta mikään ei oikein kolahtanut kunnolla. Onneksi satuin puhumaan Camillan kanssa aiheesta ja hän kertoi yhden ystävänsä olleen harjoittelussa Pattayalla suomalaisessa koulussa. Sillä hetkellä tiesin, että minun on päästävä sinne. Tämä siis tapahtui jo viime syksynä, jonka jälkeen laitoin heti sähköpostia kouluun ja sainkin, suureksi riemukseni, myöntävän vastauksen. Siitä asti olen innolla jo suunnitellut tulevaa matkaa.

Thaimaassa olen ollut aikaisemmin kaksi kertaa, 4-vuotiaana ja vuodenvaihteessa 2010-2011. 4-vuotiaana olin perheen kanssa Bangkokissa, josta en muista paljoakaan ja viimeisimmällä reissulla olin silloisen poikaystäväni kanssa ihanalla Koh Lantan saarella. Silloin rakastuin täysillä Thaimaalaiseen luontoon, ihmisiin ja ruokaan. Pattayaan menenkin nyt siis ensimmäistä kertaa ja on mielenkiintoista nähdä, onko se todella maineensa veroinen. Toiset kauhistelevat sitä seksiturismin pahimpana rysänä, toiset taas kehuvat hyvien palveluiden, aktiviteettimahdollisuuksien ja halpojen hintojen takia. Joka tapauksessa se vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta, jonka ympäristössä riittä paljon tutkittavaa. 

Suuntaan Thaimaaseen 3. tammikuuta ja palaan kotiin vasta 3. maaliskuuta. Koulussa olen luvannut olla ystävänpäivään asti, jonka jälkeen Camilla ja Emily tulevat Thaimaaseen, josta on tarkoituksena lähteä yhdessä kiertämään ainakin Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore ja jokin ihana paratiisisaari. Tätä osuutta matkasta odotan vähintään yhtä paljon kuin itse harjoittelua. Kunhan tytöt vaan pitävät lupauksestaan kiinni ja todella myös tulevat tuolloin. Uskon vasta, kun heidänkin liput on hommattu!

Ihanaa, että on jotakin odotettavaa, eikä tarvitse kärvistellä koko talvea Suomen kylmyydessä. Matkaa odotellessa jaksan toivottavasti ahkeroida syksyllä yliopistolla ja väsäillä graduani mahdollisimman paljon kasaan. Aikaa reisuun on vielä paljon ja tulen kirjoittelemaan aiheesta varmasti vaikka kuinka paljon, joten säästän teidät tällä kertaa suuremmalta intoilulta ;D Tässä kuitenkin muutamia kuvia fiilistelyksi.

Pattayan rantamaisemia
Kuvat:Wikimedia
 Pattayan kaupunkinäkymiä
Kuvat: Wikimedia
 Ja muutamia otoksia Koh Lantan paratiisirannoilta

Sekä ihanista Koh Lantan viidakoista

Nyt aion kuitenkin nauttia Suomen kauniista kesästä ja suuntaankin mökille lähipäivinä juhannuksen viettoon ja jään sen jälkeen mökkihöperöitymään sinne. Ihanaa, että juhannukseksi on luvattu niin hyvää ilmaa, voi vaan olla koko ajan ulkona, grillata, uida ja saunoa. Noita ja niin paljon muuta rakasta Suomen lyhyessä, mutta sitäkin hienommassa kesässä.
Hyvää juhannusta kaikille, nauttikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti