sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Matkakuumetta ja pakkaamisen tuskaa

Matkakuume kasvaa päivä päivältä, uskomatonta, että lähtöön on enää vajaa viikko. Huomenna olisi jo tarkoitus siirtyä Helsinkiin vanhempien luokse kuumeilemaan, joten olen joutunut viikonlopun tuskailemaan pakkaamisen kanssa. Se on vaan mielestäni yksi niistä matkustamiseen liittyvistä pitkistä miinuksista. Ensimmäinen ongelma pakkaamisessani on se, että otan aina mukaan aivan liikaa tavaraa, jota ei sitten tule ollenkaan käytettyä. Nyt olen yrittänyt pysyä tuon suhteen tiukempana, olen esimerkiksi pakannut vain yhdet korkkarit, mikä on täysin uskomatonta, kun ottaa huomioon hamstrausluonteeni ja matkakohteeni, joka huutaa korkkareita jalkaan!

Järkeilin asian niin, että päivisin pitää kuitenkin pystyä kävelemään pitkiäkin matkoja, joten silloin voin pitää vain matalia kenkiä. Ilta-asut olen  kerrankin yittänyt valita niin, että saan asut muodostettua näiden ihanien Sonia Rykiel pour H&M:n kiiltonahkaisten kiilakorkosandaalien ympärille. Ainakin tällä hetkellä olen tyytyväinen päätökseeni, mutta katsotaan kestääkö luonteenlujuus loppuun asti ;D Syy tähän pihistelyyn ei ole mikään muu kuin se, että haluan jättää matkalaukkuun mahdollisimman paljon tilaa NYC:n shoppailuille.


Minulla on pakkaamiseen aina samat rutiinit, jotka alkavat matkatavaralistan tekemisestä rakkaaseen leopardivihkooni. Siihen on kirjattuna kaikkien vähänkin pidempien matkojen tavaralistat vuodesta 2005 eteenpäin. Tuleva matka on vihkoni mukaan jo numero 21. Vihko on siis toiminut myös tietynlaisena matkapäiväkirjana, josta voin tarkistaa menneiden matkojen järjestyksen. Vaikka perussisältö listoissa onkin lähes aina sama, teen silti aina uutta matkaa varten uuden listan, jolloin pystyn jäsentelemään pakkaamistani paremmin ja rastittamaan jo pakkaamani tavarat listasta. Olen aika ylpeä tästä järjestelmällisyydestäni pakkaamisen suhteen, koska muuten elämässäni vallitsee lähes aina jonkinasteinen hallittu kaaos.


Toinen pakkaamiseen liittyvä ongelmani on se, etten osaa pakata kovinkaan hyvin matkakohteen olosuhteet huomioiden. Yleensä mieleeni pinttyvät tietyt asukokonaisuudet, jotka haluan ehdottomasti laittaa päälleni matkalla. Nytkin suunnittelin jo vaikka kuinka monta asukokonaisuutta, kunnes vahingossa tajusin myös käydä vilkaisemassa sääennustetta, joka näytti ainakin tällä hetkellä sadetta ensimmäiselle neljälle päivälle. Suunnitelmani murskautuivat ja jouduin aloittamaan koko prosessin alusta. Mielestäni pitäisi olla jossakin laissa säädetty, että loman aikana pitäisi aina olla hyvä ilma ;D No, koska en ole sokerista tehty, päätin uhmata sadetta ja päädyin pakkaamaan mukaan suurimmaksi osaksi kesäisiä vaatteita ja pitkinhampain myös sateenvarjon. Tässä joitakin lemppareitani, jotka lähtevät ehdottomasti matkaan mukaan satoi tai paistoi!


Pakkaus on siis sujunut jälleen yhtä tuskaisesti kuin aina. Arkisemmat vaatteet muodostuvat aina pakkaamiseni vaikeimmaksi osioksi ja päättämättömyydessäni päädynkin usein hamstraamaan niitä vaatteita aivan liikaa tarpeeseen nähden. Lisäksi olen jälleen kerran saanut tehokkaasti siirrettyä pakkaamista viime tippaan. Minun piti jo aloittaa eilen, mutta jotenkin päädyinkin pitämään New York fiilistelypäivän, johon kuului matkaoppaiden kahlaamista ja Sinkkuelämää-maraton. Hyvä vaihtoehto tuokin, mutta tänään olenkin sitten tuskaillut senkin edestä!

Loppuun voisin vielä kertoa yleisesti kuluneesta viikostani. Camilla oli seuranani alkuviikon tiistaihin asti. Tiistaina minulla oli vapaata töistä, joten maanantai-ilta kului OC:n ensimmäisen kauden jaksoja katsellen melko myöhään ja sama touhu jatkui heti aamulla. Oli kivaa viettää oikein kunnolla tyttöaikaa ja päivitellä kuulumiset. Rentouttavan alkuviikon jälkeen loppuviikko kuluikin vielä sijaisuuden parissa. Eipä ole varmaan koskaan tuntunut tunnit niin pitkiltä, kun varsinaisia kouluhommia ei ollut enää tehtävänä ja piti keksiä lapsille kaikennäköistä oheistoimintaa. Siihen vielä päälle se, että oppilaita ei enää olisi voinut vähempää kiinnostaa istua koulussa, eikä kyllä rehellisesti sanottuna minuakaan! No tulipahan vielä kerättyä vähän lisää rahaa lomakassaan, jota ei ole koskaan liikaa.

 Perjantaina oli kyllä mahtava tunne, kun sain jättää koulun taakseni ja kirmata kesälaitumille :) Lisäksi opintorekisteriin oli kertynyt yhteensä 99 opintopistettä, eli pääsin läpi kaikista tänä vuonna käymistäni kursseista. Tänä vuonna olen saanut myös käsittämättömän hyviä arvosanoja verrattuna edelliseen kolmeen vuoteen ja kurssien keskiarvoksi tulikin 4! Joko olen oikeasti oppinut opiskelemaan tai sitten olen saanut koko vuoden jonkun toisen opiskelijan arvosanoja :D Niin tai näin, en voisi olla iloisempi omasta suorituksestani ja siitä, että selvisin kunnialla tästä rankasta vuodesta. Loman alkaminen ei ole ehkä koskaan tuntunut näin hyvältä ja kerrankin on sellainen tunne, että sen on todella myös ansainnut.

Loman kunniaksi kävin myös ottamassa geelauksen varpaisiini, koska olen armottoman laiska huolehtimaan kynsistäni ja kesällä varpaat ovat kuitenkin jatkuvasti esillä. Geelauksen otin Sokoksen W Hyvä Olo -hoitolassa. Paikka oli rentouttava, henkilökunta mukavaa ja lopputulos kaunis. Ikävä kyllä onnistun jotenkin lohkaisemaan jo ensimmäisenä päivänä palan isovarpaan ranskalaisen manikyyrini valkoisesta osasta :/ Jotenkin niin mun tuuria! Tiedän, että saisin varmaan korjautettua sen ilmaiseksi, mutta koska lähden jo huomenna Helsinkiin täytyy tyytyä omiin paikkauksiin. Tuli muuten tuolloin samana päivänä kokeiltua myös ensimmäistä kertaa pyöräilyä piikkareilla ja yllättävän hyvin se niilläkin luonnistui.


Mutta nyt on kyllä pakko jatkaa pakkailun parissa, kun olen taas saanut tehokkaasti kuluteltua aikaa kaikkeen muuhun paitsi siihen. Kun olen saanut pakkausoperaation valmiiksi, odottaa seuraavat lempipuuhani eli siivous ja tiskaus, jippii! ;D No, kunhan pääsen irtautumaan kotoa, niin kyllä se loma sitten oikeasti alkaa. Muille lomailijoille rentouttavaa lomaa ja töissä ahertajille tsemppiä tulevaan viikkoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti