lauantai 26. syyskuuta 2020

Välipysähdys Oulussa matkalla Ylläkselle

Sitten olisi vuorossa juttua meidän syyskuisesta reissusta pohjoiseen. Vietimme matkan päällä yhteensä puolisentoista viikkoa kulkien sekä junalla että autolla. Aluksi olimme muutaman päivän Oulussa, jossa asuu miehen sukua ja ystäviä. Siitä jatkoimme Lappiin Ylläkselle, jossa nautimme viisi päivää ruskaretkeilystä upeissa maisemissa. Ruskaretkistä kirjoitan omat postaukset ja nyt keskityn matkamme ensimmäiseen etappiin eli Ouluun.




Vähintään kahdeksan tunnin ajomatka Ouluun yhdeksänkuisen vauvan kanssa ei varsinaisesti houkuttanut. Siksi meillä olikin suunnitelmissa lähettää automme Ouluun yöjunan kyydissä ja tulla itse seuraavana päivänä junalla perässä. Ikävä kyllä koronan takia Ouluun ei mennyt olenkaan autoyöjunia, joten nuo sunnitelmat menivät heti uusiksi. Niinpä päädyimme ratkaisuun, jossa mies ajoi auton yksin Ouluun ja minä menin Aarnin kanssa junalla. Suureksi onneksi äitini suostui lähtemään muutamaksi päiväksi Ouluun kanssamme ja oli suurena apuna minulle lähes kuuden tunnin mittaisella junamatkalla, josta Aarni nukkui vain puoli tuntia. Olin onneksi varannut työskentelyhytin kokonaan käyttöömme, niin oli edes vähän enemmän tilaa leikittää ja viihdyttää Aarnia.




Matkasta kuitenkin selvittiin, vaikka illalla olin kyllä aivan loppu ja kaaduin sänkyyn. Seuraavana päivän vietimme esitellen Oulua äidilleni, joka oli kaupungissa ensimmäistä kertaa. Kävimme syömässä herkullista kreikkalaista ruokaa Crecianissa, morjestimme Toripolliisin, kiersimme remontoidussa Kauppahallissa sekä kävelimme ja kahvittelimme Ainolan puistossa.




Me jatkoimme vielä äidin kanssa katsastamaan Oulun taidemuseon näyttelyt ja shoppailemaan Valkeaan. Ouluun oli luvattu huonoa ilmaa, mutta sää oli onneksi yllättävän hyvä. Lämmin, välillä aurinkoinen ja ainostaan hetken satoi aivan kaatamalla.




Seuraavan päivänä pyörimme vielä vähän lisää keskustassa ja kävimme herkuttelemassa Pannukakkutalossa. Muuten aika kuluikin lähinnä sukuloiden. Edellisestä kerrasta Oulussa olikin jo kulunut yli vuosi, kun pienen vauvan kanssa ei vaan ole jaksanut reissata noin kauas. 




Monille Oulu on vain läpikulkupaikka matkalla pohjoisemmaksi. Suosittelen kuitenkin joskus myös piipahtamaan kaupungissa vähän pidemmäksi aikaa. Oulun keskusta on mukavan kompakti ja siellä on kivasti nähtävää. Myös ihana Pikisaari ja mahtava Hietasaari kannattaa ehdottomasti katsastaa. 





Sellaista kaikkea ehdimme Oulussa alkusyksyn kauniina päivinä. Ruskaa ei vielä kauheasti Oulun korkeudella näkynyt, mutta seuraavana on luvassa sitten Lapin väriloistoa senkin edestä.

Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Oulu on todella kaunis kaupunki monin tavoin. 😊 Ja ihana pohjoisen reissu ollut teillä, mitä Instan puolella seurasin.! 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä on! :) Meillä oli kyllä todella onnistunut reissu, kiva että seurasit mukana <3

      Poista