perjantai 17. helmikuuta 2017

Matkavuoden teema: Suomi 100

Matkustus on aina ollut tärkeä osa elämääni. Etenkin viime vuodet ovat olleet yhtä reissauksen ilotulitusta ympäri maapalloa. Pelkästään blogini vajaan neljän vuoden taipaleen aikana olen matkustanut 20 eri maahan. Olen jo pitkään suunnitellut elämääni aina tulevien reissujen mukaan. Ja reissun päälläkin suunnittelen yleensä jo seuraavaa matkakohdetta.

Olen tähän astisen elämäni aikana päässyt näkemään uskomattoman unohtumattomia paikkoja ja ihastunut maapalloomme aina vain uudestaan ja uudestaan. Olen kiitollinen jokaisesta matkastani ja toivon, että niitä on edessä vielä lukemattomia.

Tämän vuoden matkakohteet tulevat olemaan minulle tietyllä tapaa poikkeuksellisia. Ne tulevat nimittäin sijaitsemaan Suomen rajojen sisäpuolella. Mindin terveyden tilanne on nyt niin arvaamaton, etten halua ottaa sitä riskiä, että Mindille tapahtuisi jotain sillä aikaa, kun ole matkalla. Sen takia aion tehdä lähitulevaisuudessa joko todella lyhyitä matkoja ilman Mindiä tai vähän pidempiä reissuja Mindin kanssa. Voi olla, että mukaan mahtuu jokin ulkomaanmatkakin, mutta tällä hetkellä olen lyönyt lukkoon ainoastaa Suomen sisäisiä matkoja.

Kuva: Pixabay


Suomi on minulle yllättävän tuntematon matkakohde ja tämän vuoden suunnitelmanani onkin tutustua kotimaahani ja sen mielenkiintoisiin paikkoihin ja kaupunkeihin. Leikkimieliseksi tavoitteekseni voisin Suomen juhlavuoden kunniaksi ottaa vierailut sadassa suomalaisessa kaupungissa tai kylässä.

Kuvat: Wikipedia


Tähän mennessä olen käynyt ainakin jo Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Naantalissa, Salossa ja Pöytyällä. Nyt hiihtolomalla suuntaan pitkästä aikaa Lappiin, Ylläkselle. Siellä on tarkoitus nauttia talvesta perheen kesken ja paluumatkalla vihdoin vierailla myös Oulussa, joka jäi viime kesänä ikävästi välistä.

Kuvat: Wikipedia

Toukokuussa taas on luvassa työporukan yhteisreissu Ahvenanmaalle, jossa en ole koskaan aikaisemmin ollut. Sen lisäksi tänä vuonna tulee varmasti vierailtua myös vanhoissa suosikeissani Porvoossa, Turussa ja Tampereella. Ja toivottavasti myös mahdollisimman monessa muussa Suomen sopukassa.

Kuvat: Wikipedia

Mitä paikkaa sinä suosittelisit matkakohteeksi Suomessa? :)

4 kommenttia:

  1. Miun vinkit sijoittuu ehdottomasti Itä-Suomeen: Lappeenranta ja Imatra on tosi mukavia kesäkaupunkeja ja ihan lähellä toisiaan. Jos kesällä niille seuduille eksyt, käy ainakin risteilyllä Saimaalla, syö vety tai atomi Lappeenrannan satamassa (sellanen jännä lihapiirakka), kävele Vuoksen ympäri Imatralla ja tsekkaa alueen kylpylät ;) Muita helmiä idässä: Punkaharju, Puumala ja muut Saimaan rantoja asuttavat pienemmät kylät. Joensuussakin kannattaa käydä, ja siitähän ei ole enää pitkä matka Kolille... :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä Ida! :) Lappeenrannassa olenkin käynyt useamman kerran ja Saimaan risteily oli mahtava kokemus. Pitäisi kyllä koluta enemmänkin Itä-Suomea, Kolikin on ollut jo pitkään suunnitelmissa. Mites elämä Australiassa sujuu? :)

    VastaaPoista
  3. Punkaharju ja Savonlinna ehdottomasti listalle ja tietenkin Kotkan Kirkonmaa ja Loviisan Svartholmin linnake.Ja Kotkasta ympyräkaupunki Haminan ja Salpalinjan kautta Lappeenrantaan... Ja tietenkin kesäkaupungit Hanko ja Tammisaari😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, sieltähän tuli vaikka mitä mielenkiintoisia reissukohteita, jotka laitan varmasti muistiin! Kiitos paljon :)

      Poista