perjantai 5. marraskuuta 2021

Kaunis Mijas - vuoria ja valkoisia taloja

Tällä viikolla saimme vuokra-auton allemme ja teimme pari retkeä Fuengirolan ulkopuolelle. Ensimmäinen niistä suuntautui noin 15 minuutin automatkan päässä olevaan Mijasin vanhaan kylään, jonka historia ulottuu vuosituhansien taakse.

400 metrin korkeudessa sijaitseva Mijas Pueblo on tunnettu perinteistä valkoisista taloistaan, joita koristavat upeat kukkaistutukset. Koska Mijas on helposti saavutettavissa sekä autolla että bussilla, odotin paikan olevan melkoinen turistirysä. Marraskuisena tiistaina saimme kuitenkin nauttia kylän tunnelmasta melko rauhassa. Enemmän vaivaa aiheuttivat autot, joita ajoi hämmentävän paljon kylän kapeilla kaduilla. 

Jätimme auton heti kylän sisääntulon liepeille ja lähdimme tutustumaan Mijasiin kävellen. Vaikka ilma oli pilvinen, tekivät Mijasin kapeat kujat, lukuisat portaat, kauniin valkoiset talot ja upeat ruukkuseinät kukkiineen vaikutuksen. 

Kävelimme kylän läpi näköalapaikalle, josta aukesivat mahtavat näkymät niin vuorille, kylään kuin merellekin. Kirkon kellot kaikuivat ja itsensä saattoi kuvitella kauas menneeseen aikaan. 

Näköalapaikka oli täynnä kauniita istutuksia ja siellä oli myös jyrkkiä rotkoja. Ihanan vehreä alue, jossa sai aikaa kulumaan vaikka kuinka kauan näkymiä ihastellen.

Näköalapaikan vieressä sijaitsi myös Mijasin vanha härkätaisteluareena, jonne sisäänpääsy maksoi kolme euroa. Areena ei ole ollut käytössä 90-luvun jälkeen ja härkien virkaa areenalla toimitti suloinen, musta kissa.

Kävelykierroksen jälkeen menimme vielä nauttimaan tapaksia ravintolaan. Rakastan tapaksia, kun niiden kautta saa nauttia niin monista erilaisista makumaailmoista yhdessä. Jälkkäriksi ostimme Mijasissa valmistettua jäätelöä, joka oli aivan taivaallista. Kylässä olisi myös ollut erilaisia pikkuputiikkeja vaikka kuinka, mutta niitä ei oikein taaperon kanssa kierrelty.





Vietimme Mijasissa kolmisen tuntia ja paljon jäi vielä näkemättä. Olisi ihanaa päästä tuonne uudestaa aurinkoisemmalla säällä, se saisi kylän varmasti hehkumaan vielä aivan toisella tavalla. Ehdottomasti suosittelen retkeä Mijasiin, jos on Fuengirolassa tai jossain sen lähialueilla lomailemassa. 





Mukavaa viikonloppua kaikille :)

6 kommenttia:

  1. Niin kaunista ja ihanan näköistä.! Kuvat todella kertovat omaa tarinaansa ihan täysin.! 🥰💖💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mijas oli kyllä todella kaunis ja kuvauksellinen <3

      Poista
  2. Mijas on todella ihana ihan niin kuin sinäkin olit kokenut. En edes muista, miten monta kertaa olemme siellä jo käyneet. Olemme kylän lisäksi myös vaellelleet Mijasin vuorten rinteillä. En niitä kyllä taaperon kanssa retkeiltäväksi lähde suosittelemaan, ne ovat niin kivisiä ja kapeita polkuja ja vähän väliä aika jyrkkiäkin, mutta aikuisten kesken oikein mielenkiintoisia kokemuksia. Parasta siellä kylässä oikeasti ovat kaikki kauniit yksityiskohdat rakennuksissa, kukat ja näköalat alas Fuengirolan yli merelle. Hienoa matkaa teille! Voi kunpa voisin juuri nyt olla siellä itsekin. Kohta syttyvät jouluvalot ja niitä olisi kyllä kiva katsoa taas. Aila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Mijasiin voi varmasti mennä useita kertoja siihen kyllästymättä. Mekin harkitsimme vaellusta vuorten rinteillä, mutta totesimme sen liian haastavaksi taaperon kanssa. Harmi, että mekin ehdimme lähteä täältä ennen jouluvalojen syttymistä, varmasti upea näky.

      Poista
  3. Onpa todella kaunis ja valokuvauksellinen kylä! Valkoiset talot yhdistettynä noihin samanvärisiin, usein sinisiin, kukkaruukkuihin näyttää todella hienolta! Ja tosiaan, ainakin noin marraskuussa tunnelma myös vaikuttaa oikein seesteiseltä ja rauhalliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mijas oli kyllä aivan erityisen valokuvauksellinen kohde ja mukavan rauhallinen noin marraskuussa.

      Poista