perjantai 7. toukokuuta 2021

Kesä(reissu)suunnitelmia

Vaikka tällä hetkellä käynnissä on opintojen loppukiri ja kesäloma tuntuu vielä hyvin kaukaiselta ajatukselta, ei siihen kuitenkaan ole enää kuin alle kuukausi. Loma tulee kyllä niin tarpeeseen tämän alkuvuoden hässäkän jälkeen. Jonkin verran olen jo ehtinyt tehdä kesäsuunnitelmia, mutta monet niistä ovat vasta ihan ajatuksen tasolla. (Kuvituksena viime kesän ihania muistoja Suomesta ja Virosta)




Viime kesä oli jotenkin niin mahtavaa vaihtelua koronakevään jälkeen, että toivon tulevankin kesän tuovan paljon mukavia juttuja tullessaan. Tänäkin vuonna kesä kuluu varmasti pääasiassa Suomessa, ihan jo koronarajoitustenkin takia. Onneksi Suomessa riittää vielä paljon nähtävää ja vanhoja suosikkeja, joihin on aina mukava palata uudelleen.

Kesäkuun alkupuolella menemme jälleen rakkaaseen Turkuun, jossa vietämme ainakin viikon. Toiveissa olisi myös Turusta käsin ajaa Saariston rengastietä pitkin Ahvenanmaalle ja sieltä sitten palata laivalla joko Helsinkiin tai Turkuun.

Varmasti vietämme jälleen aikaa myös mökillämme Porvoossa, jossa olemme tälläkin hetkellä remonttia paossa. Täällä maaseudun rauhassa mieli vain lepää ja rauhoittuu ihan eri tavalla kuin kaupungissa. Suunnitelmissa olisi myös Porvoosta käsin tehdä miniloma Loviisaan ja mahdollisesti Kotkaan tai Lappeenrantaan asti.

Muista kotimaan kohteista kiinnostaisi Hanko ja Tammisaari, joissa on pitänyt käydä jo pitkään. Samoin Savonlinnan ja Punkaharjun seudulle olisi ihana mennä pidemmäksi aikaa. Myös Rauma houkuttelisi ja siinä samalla voisi koukata Porin kautta.

Oulussa tulee varmasti jälleen käytyä kesällä ja sen yhteyteen suunnittelemme reissua Rovaniemi-Suomussalmi-Kuusamo-akselille tai jos koronarajoitukset sallivat, niin ehkä jopa Pohjois-Norjaan. Olen haaveillut Lofooteista jo niin pitkään, mutta voi olla että sen reissun aika ei ole vielä tänäkään vuonna. Aika näyttää.

Emme ole tehneet vielä minkään reissun suhteen varauksia, joten suunnitelmat varmasti vielä elävät. Kaikki niistä ei varmasti toteudu tämän kesän aikana, mutta niistä haaveilu auttaa kummasti jaksamaan opintostressin keskellä. Toivottavasti kesään mahtuisi myös paljon ulkoilua ja retkiä lähikohteisiin, museovierailuja, rentouttavia lukuhetkiä, uimakelejä, lämmöstä nautiskelua ja grillailua kotiterassilla sekä mukavia hetkiä ystävien ja perheen kanssa.

Ihanaa, että koko kesä on vielä edessä ja on jotain mitä odottaa <3

Joko sinulla on suunnitelmia kesälle? :) 

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on vasta alustavia suunnitelmia tiedossa. 😊 Ja meidänkin olisi tarkoitus kesällä käydä Oulun korkeuksilla etävanhempaa tapaamassa. Mutta katsomme muuten tässä vielä, että mitä sitten tehdäänkään loppujen lopuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa ja onneksi tässä on hyvin vielä aikaa suunnitella :) Kesällä tulee myös usein tehtyä aika paljon retkiä ja reissuja ilman sen suurempia suunnitelmia.

      Poista