keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Muuttuneita matkasuunnitelmia

Helmikuussa kirjoittelin tämän vuoden reissusuunnitelmista. Ajatuksissa pyörivät silloin kesäristeilyt Tukholmaan ja Tallinnaan, syysmatka Englantiin ystävien luokse ja marraskuun viettäminen Espanjassa. Koko maailma oli avoin ja innolla suunnittelin mielessäni ensimmäisiä matkojamme Aarnin kanssa.

Sitten tuli maaliskuu, korona ja koko maailma pysähtyi. Lennot lakkasivat, rajat sulkeutuivat ja matkustus alkoi nopeasti tuntua täysin käsittämättömältä ajatukselta. Ajatuksissani hautasin monet matkasuunnitelmistani.

Todennäköisesti kesän ensimmäinen matkakohde, Pärnu.
Kuva: Wikipedia

Kesän lähestyessä alkoi kuitenkin tulla vähitellen hyviä uutisia koronan suhteen ja pieni toivon kipinä syttyi sisälläni. Tällä viikolla sitten jo tilasin sekä itselleni että Aarnille passit ja nyt näyttää lupaavasti siltä, että vuoden ensimmäinen matka odottaa heinäkuussa. Kohteena on Viro, mutta ei suinkaan Tallinna, kuten vielä alkuvuodesta ajattelin.

Ajamme aluksi kolmeksi päiväksi Pärnuun, jossa vietämme ranta- ja kylpylälomaa vanhempieni ja veljieni perheiden kanssa. Sieltä jatkamme todennäköisesti muutamaksi päiväksi Hiidenmaalle oman perheen kesken ja yövymme mahdollisesti myös Haapsalussa. Pärnussa olen ollut kerran syksyllä, mutta muuten Viro on minulle täysin tuntematon Tallinnaa lukuunottamatta. Sen takia odotan innolla tutustumista vähän laajemminkin eteläiseen naapuriimme.

Hiidenmaalla pitäsi ainakin riittää majakoita, jotka ovat suuria suosikkejani.
Kuva: Wikipedia

Haapsalun piispanlinna
Kuva: Wikipedia

Englannin matkaa tuskin tulemme tänä vuonna tekemään. Toivon todella paljon, että Viivi ja Emily perheineen pääsisivät jossakin vaiheessa tänne Suomeen, mutta siihen menee varmasti vielä pitkään, koska korona-tilanne on Englannissa sen verran huono edelleen. Sen tilalla teemme varmasti useampia kotimaan matkoja.

Nauvon satama
Kuva: Wikipedia

Ahvenanmaan rannikkoa
Kuva: Wikipedia

Alkukesän olimme tiiviisti mökillämme Porvoossa ja sinne haluaisimme mennä myös syksymmällä pidemmäksi aikaa. Elokuussa menemme ainakin Turkuun ja aloin haaveilla samalla joko Saariston rengastien ajamisesta tai road tripista Ahvenanmaalla. Syyskuussa puolestaan menemme todennäköisesti Ouluun ja sen reissun yhteyteen aloimme suunnitella ruskamatkaa Kainuuseen tai Lappiin. Suomessa riittää niin paljon mielenkiintoista nähtävää, että on oikea valinnanvaikeus, mitä kaikkea sitä tekisi tämän vuoden aikana.

Kastelholman linna
Kuva: Wikipedia

Lapin ruska on ollut pitkään haaveissani.
Kuva: Wikipedia

Marraskuun Espanjan matka on vielä aivan auki. Emme ole tehneet sen suhteen mitään varauksia ja tuskin teemmekään ennen syksyä. Kovasti elättelen edelleen toiveita marraskuusta Espanjan auringon alla, mutta sen näkee sitten lähempänä, toteutuuko tuo haave vai ei.

Fuengirola
Kuva: Wikipedia

Sellaisia päivityksiä matkasuunnitelmiin. Saas nähdä, kuinka moni näistä nyt lopulta toteutuu. Toivon todella, että tilanne koronan suhteen rauhoittuisi myös muissa maissa, eikä toinen aalto enää iskisi. Oletteko uskaltaneet tehdä mitään reissusuunnitelmia tälle vuodelle?

2 kommenttia:

  1. Ainoat matkasuunnitelmat mitä on,niin ne on sujuvasti vain kotimaahan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kotimaastakin löytyy paljon mielenkiintoista koluttavaa :)

      Poista