keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kotorinlahti ja Perast

Kaikkea on taas kerennyt tapahtua viikon aikana. Minusta tuli muun muassa täti neljättä kertaa, kun Jaakko sai puolisoineen tytön <3 Elämä on aikamoinen sekamelska tällä hetkellä, enkä oikein saa ajatuksistani vielä jäsenneltyä mitään järkevää tekstiä, joten keskityn toistaiseksi matkamuisteluihin. 

Dubrovnikista jatkoimme matkaamme Montenegron puolelle, Kotorinlahden rannalle. Bussimatka maksoi vajaa 20 euroa ja kesti noin 2 tuntia ja 45 minuuttia. Otimme aamun ensimmäisen bussivuoron, koska se oli kuulemma ainoa busseista, joka lähtee aina ajoissa ja jonka ajomatka ei kestä neljää tuntia.


Olin kuullut Kotorinlahdesta paljon hyvää jo etukäteen, mutta silti se yllätti kauneudellaan. Lähes suoraan vedestä nousevat jylhät ja korkeat vuoret olivat unohtumattoman upea näky, jota saimme ihastella viikon ajan. Ainoa huono puoli lahdella on mielestäni se, että suuret risteilijäalukset saavat ajaa sinne. Niitä näkikin useampia lahdella lähes päivittäin. Väkisinkin pisti miettimään, johtuiko rantojen runsas leväisyys kenties juuri siitä.

Ylävasemmalla maisemat huoneemme ikkunasta.

Kotorinlahden rannoilla sijaitsee lukuisia pieniä asutuskeskuksia, joissa on paljon eritasoisia huoneistohotelleja. Me majoituimme viisi yötä Kamena Palata Apartmentsissa, joka sijaitsi aivan Saint Matthew'n kirkon vieressä. Kirkko oli hyvä maamerkki, joka oli helppo kertoa taksikuskeille. Emme nimittäin lopulta vuokranneet olenkaan autoa, koska lyhyet taksimatkat olivat niin edullisia (noin 3 euroa) ja bussilla pääsi näppärästi liikkumaan vähän pidemmälle halutessaan. Huoneemme oli mukavan tilava ja majapaikan oman uima-altaan lisäksi oli mahdollista käydä uimassa sen edessä sijaitsevalla pienellä rannalla.


Ainoa huono puoli majapaikkamme sijainnissa oli se, että sen lähettyvillä oli vain yksi pieni kauppa ja muutama ravintola kävelyetäisyydellä. Ravintolat olivat ihan ok-tasoisia, mutta yksi niistä oli ehdottomasti ylitse muiden. Konoba Portun oli todella tunnelmallinen ravintola aivan rannassa. Sen pöydistä oli upeat näkymät lahdelle ja jokaikinen ruoka, jonka siellä söimme oli erittäin hyvää. Vieläkin herahtaa vesi kielelle, kun muistelen sen täydellistä meriahvenannosta tai herkullista omenapiirakkaa. Ravintola oli selkeästi alueen muita ravintoloita kalliimpi, mutta siitä kyllä maksoikin ihan mielellään.


Päivämme kuluivat todella rennosti. Yleensä vietimme ainakin osan päivästä altaalla tai rannalla. Teimme myös pieniä kävelyitä ja yhtenä päivänä kävimme melomassa lahdella. Tuo reissu tosin tyssäsi aika lyhyeen, kun tajusimme lahden keskellä, että vesipullot jäivät huoneeseemme ja kajakkimme alkoi täyttyä huolestuttavasti vedestä.


Yhtenä päivänä kävimme visiitillä Perastin kylässä, jonka edustalla sijaitsee kaksi pientä saarta St. George ja Our Lady of the Rocks. Tarinan mukaan nuo saaret olisivat syntyneet vuosisatojen kuluessa, kun ihmiset heittivät kiviä ja upottivat vanhoja hylkyjä veteen. Perast on todella kaunis kylä ja mukavan rauhallinen verrattuna vaikka Kotorin vanhaankaupunkiin. Sinne pääsee helposti paikallisbussilla, joka maksaa 1,50 €. 


Suosittelen lämpimästi vierailua Perastiin, jos majoittuu Kotorinlahdella. Meillä oli tarkoitus vierailla myös hieman kauempana sijaitsevassa Budvan kaupungissa, mutta se jäi laiskuuden ja hotellin työntekijän suositusten myötä näkemättä. Myös sinne olisi päässyt helposti bussilla muutamalla eurolla, mutta jotain piti jättää vielä toiseen kertaan.

Viimeiset yöt majoituimme Kotorin vanhassakaupungissa, josta kertoilen lisää taas joku toinen kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti