sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Elämää ja Erotiikkaa Amsterdamissa

Äidin huidellessa modernin taiteen museossa ajattelin kirjoitella pikaisesti, mitä meille eilen illalla sitten kävikään. Kuvamateriaali on sen verran rankkaa, että lapset ja herkkämieliset stopatkaa lukeminen tähän!
 
Tarkoituksenammehan oli vierailla Anne Frankin talossa, jonne suuntasimme alkuillasta ratikalla. Ratikkaverkosto on täällä hyvä ja toimiva, emmekä ole vielä kertaakaan onnistuneet eksymään sillä. Kertamatka maksaa 2,50 ja 24 tunnin kortti 7,50, joten jos päivän aikana suhailee enemmän kannattaa se ehdottomasti ottaa. Löysimme talolle, jossa meitä odotti älyttömän pitkä jono. Kun kuulimme henkilökunnan kertovan, että odotusaika taloon olisi ainakin tunti, päätimme suosiolla suunnata suoraan kohti keskustaa. Niinpä ilta sai mielenkiintoisen käänteen, kun päädyimmekin lopulta ihmettelemään seksimuseon ihmeitä.
 

En ollut koskaan aikaisemmin käynyt yhdessäkään seksimuseossa, mutta ainakin kyseisestä museosta jäi positiivinen kuva. Museo oli toteutettu tyylikkäästi ja mielenkiintoisesti unohtamatta tietenkään pientä pilkettä silmäkulmassa.


Museossa oli esillä valtava määrä tauluja, valokuvia, koriste-esineitä, patsaita, videoita, mallinukkeja yms. Museossa pääsi tutustumaan erotiikan ja seksin historiaan monipuolisesti ja mielenkiintoisesti. Huoneita kiertäessä huomasi, miten seksuaalisuus ja erotiikka ovat olleet aina tärkeä osa ihmiseloa, mutta siihen on suhtauduttu eri aikoina hyvinkin eri tavoilla.
 

Osa esineistä oli melko irvokkaitakin, mutta suurin osa oli todella kauniita ja huolella valmistettuja. Museo oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja pääsymaksu oli vain 4 euroa, joten suosittelen vierailemaan, jos satutte kulkemaan ohi.



Museokierroksen jälkeen jatkoimme teemaan sopivasti kulkua kohti Punaisten lyhtyjen aluetta, jonne Amsterdamin prostituutio on keskittynyt. Ehkä alkuvuosi Pattayalla teki tehtävänsä, koska järkytys ei ollut enää kovinkaan suuri ensimmäisten näyteikkunoiden ohi kävellessä. Onhan se aika hämmentävää, että heti upean kirkon vierestä alkaa kujat, joissa naiset myyvät itseään, mutta kaikkeen näköjään tottuu. Uskon myös, että täällä prostituutioon ei liity läheskään yhtä paljon ihmiskauppaa kuin Aasiassa, mikä tekee siitä edes jotenkin siedettävämpää. Kuvia ei alueella tietenkään saanut ottaa, mutta salaa nappasin kuvan yksistä ikkunoista, joissa kaikki verhot olivat kiinni.   

 
 
Se täytyy kyllä sanoa, että kaupungiksi, jossa monet sellaiset asiat ovat sallittuja, jotka muualla ovat kiellettyjä (kannabis, prostituutio ym.), paikka tuntuu toimivan todella hyvin. Rähinöintiä emme ole kohdanneet muiden kuin turistien toimesta ja muutenkin kaupungin tunnelma on todella välitön ja rento. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita ja mistään ei tunnuta stressaavan.
 
Punaisilta lyhdyiltä suuntasimme vielä katsastamaan Kuninkaanlinnan aukiota, jonka jälkeen suuntasimmekin kohti hotellia ja unia. Jälleen yksi mielenkiintoinen päivä Amsterdamissa takana, saa nähdä mitä tuleva tuo tullessaan!
 

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille, palailen taas jossakin vaiheessa asiaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti