tiistai 20. toukokuuta 2014

"On tulppaaneita tulvillaan...

...iloinen Amsterdam." Ja kesäkuussa minä juhlin valmistumistani tuossa iloisessa kaupungissa :) Ihanaa päästä ulkomaille taas edes pikaisesti ja irtautua vähäksi aikaa Suomen kuvioista. Äiti lupautui matkaseuraksi ja uskonkin, että meillä on tiedossa mukava pitkä viikonloppu yhdessä. Edellisen kerran olimme äiti-tytär reissussa Madridissa, mikä oli ainakin omasta mielestäni todella onnistunut matka, joten odotukset yhteisen reissun suhteen ovat korkealla.

Taiteellinen yhteiskuvamme Madridin reissulta :D

Olen aikaisemmin käynyt Amsterdamissa kaksi kertaa, mutta kummallakaan kerralla se ei ole ollut reissun varsinainen kohde, enkä ole yöpynyt siellä kertaakaan. Vuonna 2006 käväisin Amsterdamissa, kun osallistuimme Viivin kanssa dokumenttielokuvaprojektiin lukiossa. Teimme yhteistyötä hollantilaisten oppilaiden kanssa, minkä takia vietimme viikon Hollannin Hilversumissa. Matkaan kuului myös päivävisiitti Amsterdamiin ja tykästyin kaupunkiin jo heti ensinäkemältä. Sen takia odotankin pääseväni tutustumaan paremmin tuohon kiehtovaan ja kauniiseen kaupunkiin kesäkuussa.

Kanava-ajelulla vuonna 2006. Voi että, kun sitä on ollut joskus nuori :D

Toisen kerran tein pikavisiitin Amsterdamiin vuonna 2008, kun teimme paluuta Etelä-Amerikan matkaltamme. Lentojen vaihtoaika oli sen verran pitkä, että päätimme lähteä kuluttelemaan aikaa Amsterdamin kauppoihin. Mukaan tarttui silloin kahdet ihanat saapikkaat, joten pieni sisäinen himoshoppaajanikin jo tärisee innosta niitä kauppoja odotellessa :D

Vuonna 2006 kerkesin sammua kokiksestakin Amsterdamissa :D

Odotankin reissulta rentoa kiertelyä (ja mahdollisesti pyöräilyä) ympäri kaupunkia, kanava-ajeluita, shoppailua, syömistä, mielenkiintoisia museoita ja yleistä nauttimista ja rentoutumista kauniissa maisemissa. Jos jollakin on hyviä suosituksia siitä, mitä kannattaisi ehdottomasti tehdä tai kokea, niin vinkit otetaan ilolla vastaan :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että pääset Amsterdamiin! Se on ihan mahtava paikka ja varmaan parhaimmillaan juuri tuohon aikaan. Kävitkö jos siellä Anne Frankin talossa ja Van Goghin museossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon kyl tosi innoissani tosta reissusta :) Noi molemmat on kyllä ehdottomasti käytävä katsastamassa. Sori, etten pystynyt skypettämään silloin maanantaina, yritetään joku päivä taas uudestaan.

      Poista