maanantai 26. tammikuuta 2015

Pikakatsaus matkasuunnitelmiin

Elämä hymyilee taas, kun kännykkä palasi takaisin huollosta ja saan vihdoin tehtyä katsauksen tämän vuoden matkasuunnitelmiini. Matkakuumetta kävin nostattamassa reilu viikko sitten matkamessuilla ja ainakin tällä hetkellä matkustusvuoteni näyttää hyvin Eurooppa painotteiselta. Viime vuosi tulikin lähinnä matkustettua kaukomailla, joten ihan mukavaa vaihtelua suunnata välillä vähän lähemmäksi. Ainakin lentomatkat ovat huomattavasti inhimillisempiä!


Nyt esittelen reissusuunnitelmat hyvin pikaisesti ja palaan niistä jokaiseen vielä erikseen tarkemmin, kunhan ne lyödään lukkoon. Ei varmaan erikseen tarvitse sanoa, miten täpinöissäni olen, kun on taas jotain, mitä odottaa tänäkin vuonna. Näiden suunnitelmien voimalla jaksan ihan varmasti taas uurastaa läpi tämän talven.

Päätimme melkein heti vuoden alussa lähtevämme Viivin kanssa jälleen yhdessä reissuun tulevana kesänä. Arvoimme kahden vaihtoehdon välillä, jotka olivat reilaaminen lyhennettynä versiona tai Kreikka. Mukavuudenhalu vei tässä väännössä voiton, joten päädyimme Kreikkaan. Vaikka olemme molemmat nähneet aika paljon maailmaa, monet peruskohteet, kuten Kreikka, ovat jääneet näkemättä. Lisäkiinnostusta toivat kreikkalaiset pyllyt ja se, että voimme yrittää vaatia ilmaisia palveluita, koska Suomi tuskin koskaan tulee näkemään Kreikkaan annettuja lainarahoja :D

Kuvat Wikimedia

Matkamme sijoittuu johonkin kohtaa heinäkuuta ja alustavana ajatuksenamme on yhdistää kaupunkiloma Ateenassa ja rento rantaloma jollakin Kreikan saarista. Olenkin kovasti yrittänyt etsiä tietoa noista saarista, joita on ihan älytön määrä, ja miettiä, mikä niistä sopisi meille parhaiten. Nyt kaipaisinkin lukijoilta hyviä vinkkejä Kreikkaan liittyen. Jos sinulla on suositella jotakin saarta, majoitusta, ravintoloita, aktiviteetteja yms. Kreikassa, jaa minulle vinkkisi. Olisin siitä todella kiitollinen :)

Toinen tämän vuoden lähes varmoista reissuista tulee suuntautumaan Slovakiaan ja Puolaan. Äitini täyttää 60 vuotta elokuun lopussa ja lähdemme juhlistamaan sitä näillä näkymin Kaukoretkien vaellusmatkalla syyskuun puolella. Sukumme matkatoimisto Olympia tarjoaa kaukomatkojen lisäksi liikunnallisia matkoja kiehtoviin kohteisiin ympäri maapalloa. Näistä yksi on Slovakia, jossa en itse ole koskaan vielä käynyt. Viikon aikana vieraillaan muun muassa useissa kaupungeissa ja kylissä, vaelletaan upeissa Tatravuoriston maisemissa, nautitaan täysihoidosta ja rentoudutaan hotellin kylpylässä. Tarkemman matkakuvauksen voit lukea täältä.

Kuvat Wikimedia

Ihanaa päästä ylläpitämään tätä vaellushurahdustani tänäkin vuonna. Ja onpahan myös pakko pitää itsensä edes jonkinlaisessa kesäkunnossa, että jaksaa kulkea vuoristossa. Enpä ole pitkiin aikoihin ollut ryhmämatkalla, joten hauska päästä kokemaan taas sekin. Lisäksi tuleva matka on ensimmäinen matkani Olympian Kaukoretkien puolelta, joten mielenkiinnolla odotan tuota reissukokemusta. Matka toimii varmasti myös hyvänä vastakohtana kesäiselle Kreikan löhölomalle.

Kolmas matkasuunnitelmani on vielä täysin lähtötekijöissään, vaikka se saattaakin toteutua ensimmäisenä. Kun selvisi, että Emily muuttaa Englantiin, sovimme heti, että tulisin käymään siellä jossain vaiheessa ja kiertelesimme yhdessä ainakin Lontoossa. Jossakin vaiheessa oli puhetta pääsiäisestä, mutta Emily tuleekin niihin aikoihin käymään Suomessa, joten matka varmasti siirtyy hieman eteenpäin. Toivon kuitenkin, että tuo reissu toteutuisi jo kevään aikana, esimerkiksi toukokuussa.

Kuvat Wikimedia

Kuten aiemmin kerroin Lontoon keskusta-alue on jäänyt minulta lähes kokonaan näkemättä ja olisi kiva päästä tutustumaan siihen vihdoin kunnolla. Lisäksi haluaisin suurena Harry Potter-fanina vierailla myös Lontoon lähistöllä sijaitsevilla Warner Bros. Studiossa, jossa on mahdollista päästä tutustumaan elokuvien lavasteisiin ja rekvisiittaan.

Kuvat Wikimedia

Toivottavasti saataisiin tällä viikolla taas pitkästä aikaa skype yhteys Emilyn kanssa, niin voisi vähän tuotakin reissua suunnitella. 10 tunnin aikaero kun asettaa omat haasteensa puheluille. No, onneksi ei ole enää kauaa, kun Emilykin on taas edes vähän lähempänä, on nimittäin ollut hirveä ikävä <3

Sellaisia matkasuunnitelmia siis tälle vuodelle. Kuulisin mielelläni kaikista kohteista kokemuksia, jos olet jossakin niissä reissannut. Millaisia reissusuunnitelmia teillä muilla on tälle vuodelle? :)

2 kommenttia:

  1. Voi vitsit, kiva kun löysin blogisi! Täältä saa paitsi pahentuvan matkakuumeen, myös paljonpaljon inspiraatiota omiinkin matkoihin. :) Jään seurailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit tänne, tervetuloa :) Parasta on jakaa matkakuumeilu muiden kanssa. Toivottavasti löydät kirjoituksistani tosiaan inspiraatiota omiin suunnitelmiisi ja jaat omia kokemuksiasi myös tänne päin :)

      Poista