tiistai 31. tammikuuta 2023

Staycation Scandic Grand Central Helsingissä

Tämä tammikuu on tuntunut vähintään yhtä pitkältä kuin marraskuu, mutta onneksi tänään ollaan jo sen viimeisessä päivässä. Nyt palaan hetkeksi marraskuuhun, jolloin vietimme miehen kanssa rentouttavan staycation aivan Helsingin ytimessä. Olin jo pidempään halunnut testata Scandic Grand Central Helsinkiä ja kun saatiin vielä Aulangon majoitusfarssista hyvityksenä oikein hyvä tarjoushinta huoneesta, niin valinta hotellin suhteen oli helppo. 

Ennen hotelliin majoittumista käytiin katsastamassa Amos Rexissä oleva Hans Op de Beeckin The Quiet Parade, joka oli todella vaikuttava. Näyttelytila oli täynnä toinen toistaan yksityiskohtaisempia teoksia ja salissa oli mystisen pysähtynyt tunnelma. 

Näyttelyn keskiössä oli täysikokoinen karuselli luurankoineen, mutta myös moni pienempi teos sai pysähtymään pitkäksi aikaa. Ihmisteokset olivat samaan aikaan niin todellisia ja epätodellisia ja aika tuntui pysähtyneen. Upea kokonaisuus, jota suosittelen lämpimästi. 

Scandic Grand Central Helsinki on osa rautatieaseman rakennuksia ja se on remontoitu todella tyylikkäästi ja vanhaa kunnioittaen. Mukavasta huoneestamme oli suorat näkymät rautatientorille ja kaupungin vilinää oli kiva seurata omasta kuplasta käsin. Huoneesta jäi etenkin mieleen muhkean mukava sänky ja kylpyamme, jota olin erikseen toivonut. 

Aluksi ajattelimme, että olisimme käyneet elokuvissa, mutta lopulta laiskuus vei voiton. Nautimme hyvän kolmen ruokalajin illallisen hotellin yhteydessä olevassa Brasserie Grand ravintolassa kaikessa rauhassa. Oli ihanaa käydä pitkiä ja polveilevia keskusteluja, joille ei oikein ikinä arjessa jää aikaa. Myös ruoka oli oikein maukasta. 

Ruuan jälkeen mies lähti saunomaan ja minä jäin rentoutumaan huoneemme kylpyammeeseen. Loppuillan kului erittäin rennosti Stronger-elokuvaa sängystä katsellen. Kerrankin telkkaristakin tuli sattumalta hyvä elokuva, joka minun oli pakko sinnitellä loppuun, vaikka mies kävikin aiemmin nukkumaan.

Aamun otimme myös hyvin rennosti ja ohjelmaan kuului ainoastaan aamupalan nauttiminen. Kattaus oli kiitettävän monipuolinen, mutta ruuhkaa oli aika paljon. Lopulta löysimme vapaat paikat sisäpihan lasitetulta terassilta. Kiertelimme aamiaisen jälkeen vielä ihastelemassa hotellin kauniita yksityiskohtia ja loppuajan vietimme huoneessa rentoutuen. 

Lopulta tuli aika puhkaista kuplamme ja palata takaisin kotiin lapsen luokse. Tämmöiset pienet irtiotot kantavat yllättävän pitkälle arjessa, kun muistaa taas, että kaiken vanhemmuuden takana olemme edelleen me kaksi ❤️ 

4 kommenttia:

  1. Todella ihanan kuuloinen miniloma ollut taas aikuisten kesken.! 🥰💖

    Itsekkin olen harvakseltaan tätä hotellia katsellut bookingin kautta, mutta on vielä toistaiseksi jäänyt täysin haaveilun tasolle. Mutta ehkä vielä joskus menen/menemme. 🥰🤭😅

    Ja muutenkin irtiotto arjesta tekee aina todella hyvää. Itse en vielä tällaisia irtiottoja pysty tekemään, kun neiti (synt 05/11) kumminkin vielä sen verran nuori, etten voi jättää kotiinkaan/ja ei ole lapsenlikkaa käytettävissä. Niin siksi meillä tällaiset reissut tehdäänkin vielä täysin yhdessä. Ja yhdessä tehden reissut on todella antoisia. 🥰

    Teidän reissuista on niin ihana lukea täällä blogissa, kuin instakin puolella.! 🥰💖💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ❤️ Irtiotto arjesta tekee kyllä aina hyvää, oli seura mikä tahansa. Suosittelen kyllä testaamaan tämän hotellin, jos siihen tulee mahdollisuus.

      Poista
  2. Kieltämättä ruoat näyttävät oikein herkullisilta. Tuollainen rennosti vietetty yö jossain hotellissa sopisi kyllä meillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan tuollaista rentoa hotelliyöpymistä!

      Poista