perjantai 2. tammikuuta 2015

Flunssahuuruisia taivoitteita uudelle vuodelle

2015 on lähtenyt kaikkea muuta kuin lupaavasti käyntiin. Hauskat uuden vuoden juhlat päättyivät ambulanssin ja poliisin paikalle saapumiseen. Kumpikaan ei sentään onneksi liittynyt minuun, mutta latisti yleistä tunnelmaa aika pahasti. Lisäksi koko joulun ajan kytenyt flunssa päätti pamahtaa päälle oikein kunnolla uuden vuoden kunniaksi. Joten niiskutan vällyjen välissä sateen ja tuulen piiskatessa ulkona (kauan sitä talvea taas kestikin!) ja yritän keksiä jotain järkeviä tavoitteita tälle vuodelle.


En lähde lupauksien tekoon, mutta elämässä on kai ihan hyvä asettaa jonkinlaisia tavoitteita, ettei sitä tule jäätyä koko vuodeksi peiton alle mutustamaan suklaata. Vaikka tällä hetkellä tekisikin mieli nukkua vuoden ohi, niin eiköhän tällekin vuodelle ole luvassa jos jonkinlaista seikkailua. Ensimmäiseksi pitäisi alkaa totutella siihen ajatukseen, että neljännesvuosisadan ikä lähestyy pelottavalla vauhdilla (oisko kriisin paikka? :D)

Nojoo, höpinät sikseen ja tavoitteisiin. Aluksi pari sellaista, jotka olen todennut toimiviksi jo useampana vuotena. Ensinnäkin pyrin edelleen kokeilemaan mahdollisimman paljon uusia asioita vuonna 2015. Päänsisäisiä rajoja on ollut riemastuttavaa rikkoa kahtena edellisenäkin vuonna, joten aion ehdottomasti jatkaa uusien kokemusten haalimista edelleen.

Muun muassa laskuvarjohyppy, mäkiautoilu, pitkä vaellus Lapissa ja Flowparkkailu on jo koettu. Mitähän kokemuksia sitä tälle vuodelle keksis?


Toinen tavoitteeni koskee aina yhtä ihania terveellisiä elämäntapoja. Tavoitteena olisi saada kroppa taas jonkinlaisen tasapainoon ja monipuolinen liikunta säännölliseksi osaksi elämää. Paino ja sentit eivät ole pääasia, vaan se että tuntisin oloni hyväksi omassa kropassani. Siihen alan keskittyä kunnolla kunhan pääsen tästä räkätaudista eroon. Nyt keskityn pääasiassa OREOSUKLAASEEN (äiti on oikea taikuri, se löysi Helsingistä yhden ainoan kaupan, joka myy tuota herkkua <3)!

Vaikka vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa olikin tunnepuolella täysin ainutlaatuinen kokemus, haluan löytää mielekkäitä vapaaehtoistyön muotoja myös täällä Suomessa. Lisäksi haluan ottaa hyväntekeväisyyden säännölliseksi osaksi elämääni ja vähentää sen avulla turhia ostoksiani. Valitsen jokaiselle kuukaudelle hyväntekeväisyysjärjestön, jonka ajaman asian koen itselleni tärkeäksi. Lahjoitan vähintään 25 euroa (tulevan ikäni verran) kyseiselle järjestölle kuun lopussa. Summa kasvaa kuitenkin, jos sorrun tekemään muita kuin päivittäistavaraostoksia.


Eli jokaisesta itselleni ostamasta konkreettisesta tavarasta, kuten vaatteesta, kengistä, laukusta, korusta, sisustustavarasta, kirjasta, DVD:stä, CD:stä, elektroniikasta yms. lahjoitan järjestölle 10%:a ostoksen hinnasta. Jotta en lipsuisi tavoitteestani, jokaisen kuun lopussa teen postauksen, jossa esittelen kyseisen kuun järjestön ja todistusaineistoa kuukauden ostoksista. Lisäksi haluan myydä ja lahjoittaa turhia tavaroitani eteenpäin.

Tämä on muuten siitä harvinaislaatuinen vuoden aloitus, että minulla ei ole vielä yhtäkään matkaa suunnitelmissa. Matkustus ei kuitenkaan lopu, se on varmaa. Koska en voi vielä kirjoitella tulevista matkoista, ajattelin alkaa kirjoitella menneistä matkoista. Otan tavoitteekseni tehdä joka kuukausi ainakin yhden postauksen matkoista, joita olen tehnyt ennen blogin aloittamista vuosina 2005-2012. Noista matkoista löytyy digikuvamateriaalia, joka helpottaa postausten tekoa huomattavasti. Yhteensä reissuja on yli 15, mutta ihan kaikista en välttämättä kirjoittele. Luvassa onkin siis monenlaista matkakertomusta muun muassa Walesista, Australiasta, Interrailista, Välimeren risteilystä, Islannista, Pariisista, Riikasta, Madridista ja monesta muusta.


Jos jollekin on jäänyt vielä epäselväksi, niin vuosi 2014 ei ollut minulle se onnistunein miesten suhteen. Siksi olen arponut kahden vaihtoehdon välillä. Joko vietän tyytyväisen sinkkuvuoden lähes kokonaan itsekseni, kuten vuonna 2013 (joka oli yksi elämäni onnellisimmista vuosista) tai laadin selkeät tavoitteet miesten suhteen vuodelle 2015. Koska elämä ilman miehiä on onnellista, mutta aika tylsää, päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Tässäpä siis ohjenuorani miehiin liittyen vuodelle 2015:

1. Älä tuhlaa aikaa toivottomiin tapauksiin.
2. Älä tyydy toiseen sijaan.
3. Unohda menneisyyden miehet ja suuntaa katse eteenpäin.
4. Älä sorru minimiehiin.
5. Älä ota kaikkea niin henkilökohtaisesti.
6. Vähennä turhaa skitsoilua ja märinää miesten takia.
7. Ole mieluummin yksin kuin "ihan kiva"-miehen kanssa.
8. Anna Tinderille, sokkotreffeille, speed datingille ym. mahdollisuus.
9. Anna ylipäätänsä miehille mahdollisuus.
10. Hajota skeptinen kuori ja usko taas, että maailmassa on olemassa mies, joka voisi rakastaa sinua myös räkäisinä flunssapäivinä suklaatahroilla höystettynä. Ja jota sinä olisit valmis rakastamaan samassa jamassa.
+ 1 Oscar Wilde: "Never love anyone who treats you like you're ordinary."

Kauhea määrä tavoitteita tälle vuodelle, vähemmästäkin väsähtää! Nähtäväksi jää, kuinka monta tavoitetta pystyn toteuttamaan. Tärkeintä on kuitenkin uskaltaa heittäytyä elämän virtaan ja nauttia sen pyörteistä. Ja nauraa enemmän kuin koskaan. Jos nyt kuitenkin ottaisin vielä palan suklaata, jotta olisi tarpeeksi energiaa tavoitteiden toteuttamiseen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti