perjantai 7. marraskuuta 2014

Aurinkoinen päivä Pretoriassa

Saavuin jo eilen illasta Pretoriaan, jossa minua odotti jälleen iloinen majoitusyllätys Pretoria Backpackersissa. Huoneeni piti olla jaetulla kylppärillä, mutta jostain syystä se olikin muutettu paremmaksi huoneeksi. Oman kylpyhuoneen lisäksi olen saanut nauttia valtavasta huoneesta, jossa on yhteensä kolme sänkyä. Ja kaikki vain minulle! Eilen jättitorakka kyllä yritti liittyä seuraani, mutta uuvuttavan taistelun jälkeen sain sen kannettua pihan puolelle. Saa nähdä yrittääkö se tehdä paluuta tänä iltana.

 
Tänään on ollut ihanan aurinkoinen ja lämmin päivä, jonka olen viettänyt kuljeskellen pitkin Pretoriaa. Pretoria on Etelä-Afrikan hallinnollinen pääkaupunki ja suuntasinkin aluksi Union Buildingseille. Tyydyin ihastelemaan rakennuksia vain ulkopuolelta, jonka jälkeen päätin nauttia jäätelöstä kauniin päivän kunniaksi.

 
Yhtäkkiä edessä oleva katu täyttyi ajoneuvoista ja mielenosoittajista, jotka ilmeisesti pyrkivät Union Buildingsien alueelle. Mielenosoittajat olivat käsittääkseni veteraaneja, mutta minulle ei selvinnyt, minkä asian puolesta he oikein osoittivat mieltänsä. Seurasin hetken aikaa heidän marssia ja iskulauseitaan, jonka jälkeen jatkoin matkaani kohti kaupungin keskustaa.

 
Keskusta muistutti ennemminkin suurta rakennustyömaata, mikä teki yleiskuvasta todella meluisan ja epämiellyttävän. Kiertelin kuitenkin jonkin aikaa keskustan alueella ja tein pari kivaa löytöä paikallisesta vaateoutletista. Sen jälkeen suuntasinkin lounaalle ja sieltä takaisin kohti majapaikkaani. Pretoria on hyvin länsimaalaisen oloinen kaupunki ja kuvittelinkin, että täällä asuisi melko paljon valkoihoisia ihmisiä. Koko päivän kuljin kuitenkin silmiinpistävän valkoisessa yksinäisyydessäni muutamaa turistia lukuun ottamatta.


Illalla koin iloisen yllätyksen, kun törmäsin hostellin aulassa samaan saksalaiseen tyttöön, jonka kanssa istuin lukuiset kerrat samassa bussissa ja jonka kanssa vietimme hauskan illan Chintsan hostellissa. Jälleennäkemisen kunniaksi suuntasimmekin yhdessä läheiseen ravintolaan, josta löysimme myös Pretorian valkoisen väestön. He siis ovat olemassa, mutta he vain piiloutuvat todella hyvin :D
 
Ilta sai tällä kertaa jäädä kuitenkin lyhyeen, koska huomenna odottaa taas vaihteeksi herätys vähän viiden jälkeen, kun suuntaan kohti Krugerin luonnonpuistoa. Tiedossa on neljä päivää keskellä luontoa ja villieläimiä, joten varmasti unohtumattomia päiviä taas luvassa. Majoitun teltassa, joten minusta ei varmaankaan kuulu täällä blogin puolella vähään aikaan yhtä valmiiksi ajastettua kirjoitusta lukuun ottamatta.
 
 
Ihanaa viikonloppua kaikille, mulla tavoitteena bongata BIG 5!!! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti