keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Maalaiselämän nautintoja

Vaikka olen asunut koko ikäni kaupungissa, mieleni kaipaa aina tasaisin väliajoin maaseudun rauhaan. Tänä kesänä olen kesätöitteni takia viettänyt normaalia enemmän aikaa mökillämme Porvoossa, josta olenkin nauttinut täysillä. Etenkin nyt, kun ilmatkin ovat muuttuneet kesäisen helteisiksi. Voiko aamuaan edes aloittaa paremmin kuin nauttimalla aamiaista pihalla auringonpaisteessa kuunnellen ympäröivän luonnon ääniä?
 

 
Työtkin ovat sujuneet pääsääntöisesti hyvin ja asiakkaita on riittänyt. Ja vaikka välillä olisi kiukuttanutkin, niin jotenkin kaikki huolet ja murheet on kummasti helpottaneet aina, kun olen päässyt perille mökillemme. Arki-illat ovatkin kuluneet pitkälti perheen parissa hyvästä ruuasta, ulkopeleistä, saunomisesta ja paljuttelusta nauttien.
 

 
Mökille tullessa aika vain jotenkin pysähtyy ja mieli rauhoittuu automaattisesti. Rakastan sitä, kun voi pyöriä aamusta iltaan meikittömänä ja rönttövaatteissa tehden juuri sitä mitä haluaa tai olla tekemättä mitään. Rentoutumisen lisäksi tämän mörrimöykyn hymyä ovat leventäneet joukko ihania ihmisiä, joista odotetuimpana Viivi, joka kotiutui vihdoin jenkkilän reissultaan. Viivi viihdytti minua torstaista sunnuntaihin ja toi mukanaan vielä kasan mahtavia tuliaisia. Parasta oli kuitenkin se, että saimme kunnolla päivitettyä kuulumiset lähes kuukauden eron jälkeen.
 
Muun muassa mörrimöykkykuosailu, ihanat tuliaiset ja seura, Mindin oma piilopaikka ja mummin kesäkortti ovat hymyilyttäneet viime päivinä :)
 
Viikonloppuna seuraamme liittyi suurempi joukko larulaisia kavereita ja lauantain vietto venyikin aamu kuuteen asti grillaillen, saunoen ja pelaillen. Pitäisi kyllä useamminkin jaksaa järjestää tuollaisia isomman porukan mökkireissuja, oli sen verran hauskaa. Maanantaina lähti viimeinenkin ihana seuralaiseni ja eilen viettelin Mindin kanssa kahdestaan vapaapäivääni. Päivään kuului muun muassa itsensä grillailua auringossa, kukkien kastelua, auton pesua, marjastusta, uimista ja herkuttelua. Aika täydellinen mökkipäivä siis, jos minulta kysytään :)
 
Äidin kesäistutuksien loistoa
 
Tänä kesänä olen kyllä syönyt marjoja enemmän kuin koskaan, kiitos kesätyöni. Töissä syötyjen marjojen lisäksi olen nautiskellut myös oman pihan ja metsän antimista. Mikään ei voita itsepoimittujen marjojen makua, etenkin kun niiden saamiseksi joutuu usein polttamaan itsensä nokkosiin ja syöttämään itsensä itikoille. Mutta se makuelämys on ehdottomasti sen arvoinen. Marjojen lisäksi on tullut nautiskeltua myös herkullisista grilliruuista, mikä alkaa myös näkyä ja tuntua. No, kesä on vaan kerran vuodessa, pitäähän siitä nauttia :D
  
Kesäherkkuja parhaimmillaan!
 
Hämmentävää kyllä, talviturkkikin tuli heitettyä vasta viime viikolla, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt onkin tullut käytyä lähes joka päivä pulahduksella läheisellä järvellä, kun kelit ovat olleet sen verran lämpöiset. Järvessä polskiminen on kyllä yksi parhaimmista tavoista nautiskella kesäpäivistä ja yrittää sulatella kesäkiloja.
 

Mindistä ei ole tänäkään kesänä kuoriutunut uimakoiraa, mutta käpyjen noukkiminen rantavedestä on sen ehdotonta lempipuuhaa. Ihanaa, kun pystyy pitämään Mindiä aamusta iltaan vapaana ja näkee miten suunnattomasti toinen siitä nauttii. Rankan kevään jälkeen Mindi on ehdottomasti ansainnut kaikki onnenhetket elämäänsä <3
 
Vesipedot :D

Sellaista kuuluu tänne maaseudulle, elämä on aika mukavaa tällä hetkellä, vaikka pienoinen stressi syksystä kolkutteleekin takaraivossa. Eipä ne asiat kuitenkaan murehtimalla parane, joten parempi keskittyä nauttimaan niistä elämän hyvistä asioista ja hetkistä tässä ja nyt. Tänään suuntana on Lappeenranta, jossa veljeni Jaakko asustelee ja töitä on seuraavan kerran vasta perjantaina. Mukavia lomapäiviä siis vielä tiedossa. Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille, olittepa sitten maalla tai kaupungissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti