torstai 12. kesäkuuta 2014

Kesähaaste 3/23: 7 asiaa, joita rakastan

Vaikka tiedän kesän aina kuluvan nopeasti, yllättää ajanjuoksu minut silti joka vuosi näin kesäaikaan. Juurihan kesäkuu vasta alkoi ja kohta ollaankin jo juhannuksessa. Mitä ihmettä? :D Kuluneen viikon olen viettänyt Helsingissä nähden tärkeitä ja ihania ihmisiä ja siinä ohessa olen autellut äitiä kirjanpitohommissa sukumme matkatoimisto Olympiassa. Matkatoimistossa työskentely onkin ollut loistava tapa kasvattaa matkakuumetta, kun kaikki ympärillä olevat ihmiset ovat intohimoisia matkustajia ja olenkin saanut paljon vinkkejä matkaa varten. Huomenna kutsuukin sitten jo Amsterdam, jota ennen ajattelin vielä kirjoitella yhden kesähaasteen alta pois. Surface lähtee matkalle mukaan, joten pyrin kirjoittelemaan reissusta paikan päällä jo mahdollisimman paljon. 

Mutta nyt niihin asioihin, joita rakastan. Niitä on tietysti paljon enemmän kuin 7, mutta yritin valita tähän sellaisia asioita, jotka kuvaisivat mahdollisimman paljon eri puoliani.

1. Matkustus

Ensimmäinen rakkaus tuskin tulee kenellekään yllätyksenä, mutta koska se on intohimoni numero yksi, on sitä mahdotonta ohittaa tässä yhteydessä. Matkustus on asia, josta en voi koskaan saada tarpeekseni. Se pitää minut järjissä, se pitää minut elossa, se pitää minut liikkeessä. Se innostaa ja koskettaa minua enemmän kuin mikään muu asia tässä maailmassa. Se on opettanut minulle maailmasta ja etenkin itsestäni enemmän kuin kaikki elämäni aikana käymät koulut. Ja parasta siinä on, ettei siitä voi koskaan oppia kaikkea. Maailma on ikuinen mysteeri, jonka hämmästelemiseen en kyllästy koskaan. Ja huomenna matkakuumeeni kitinä lakkaa taas hetkeksi, kun pääsen nauttimaan matkustuksen tuomasta riemusta ja kommelluksista äidin kanssa. 

Ajattelin tässä yhteydessä esitellä kuvien muodossa yhden matkakohteen, josta en ole aikaisemmin blogissa vielä kertonut. Kuvat ovat Kyproksen matkalta 2009, Pafokselta ja sen ympäristöstä.

2. Vesi

Oli se sitten meressä, järvessä, joessa, pisaroissa, altaassa, ammeessa, suihkussa tai lasissa rakastan sitä. Vesi on ehdottomasti lempi elementtini ja jokainen kotini on sijainnut veden välittömässä läheisyydessä. Jos tarvitsen mielenrauhaa, hakeudun veden äärelle. Rakastan veneilyä, melomista, vedessä lillumista, sukeltamista, uimista, vesijuoksua ja -jumppaa ja mitä tahansa toimintaa, jossa vesi on aktiivisena osana. Rakastan kaatosateita, pitkiä suihkuja ja vaahtokylpyjä. Vesi on myös ehdottomasti lempijuomani, enkä melkein koskaan juo ruuan kanssa muuta kuin vettä. 

Merelliset maisemat viime sunnuntailta Haukilahdesta. Ihanat maisemat, ihana seura, ihana päivä <3


3. Lapselliset asiat

Disney-elokuvat, Muumit, 90-luvun lastenohjelmat, kaikki mahdolliset lelut, pelit, pihaleikit, saippuakuplat, ilmapallot ja kaikenlainen älytön, lapsellinen krääsä saa sydämeni sykkimään lujaa. Ehkä niiden avulla saan pienen tuulahduksen lapsuusvuosistani, jolloin maailman murheet eivät vielä painaneet harteita. Niiden avulla voin hetkeksi paeta todellisuutta ja elää lapsuuden onnellisessa kuplassa. Niiden avulla olen jotenkin ihmeen kaupalla pystynyt säilyttämään pienen osan siitä lapsesta, joka joskus olin. Mielestäni kenenkään ei pitäisi kasvaa kokonaan aikuiseksi, vaan pyrkiä pitämään lapsenomainen innostus ja kiinnostus maailmaa kohtaan hengissä koko elämän ajan. Itse pidän ainakin omastani kiinni tiukasti, enkä ajatellut luopua siitä koskaan.

Lapsuus <3

4. Kengät

Rakastan vaatteita, rakastan laukkuja ja rakastan koruja. Siitä huolimatta yksi rakkaus on aina ollut ylitse muiden, nimittäin kengät. Nurkistani löytyy ajankohdasta vaihdellen noin 80-100 paria puhdasta rakkautta. Kuulun kuitenkin myös niihin ihmisiin, joka järkyttävän suuresta kenkävarastosta huolimatta käyttää yleensä vain muutamia samoja kenkiä joka päivä. Välillä yritän skarpata tietoisesti sen asian suhteen, mutta aika pian taas lipsahdan luottokenkiini. Millaiset sitten ovat täydelliset kengät? Mielestäni ne ovat kuin täydelliset miehet. Ne ovat hinta-laatu suhteeltaan erinomaiset, persoonalliset, luotettavat ja juuri oikean kokoiset sekä tietysti sopivat täydellisesti jalkojeni alle. Kaikkea siis, mitä mieheltäkin voi toivoa ;D Lisäksi molemmat ovat äärimmäisen harvoin vastaan tulevia asioita. Mutta kun ne vihdoin saa omakseen niistä ei halua enää koskaan luopua.

Innostuin noin vuosi sitten kuvailemaan kenkävarastoni sävyittäin. Monet kengistä ovat jo vaihtaneet omistajaa ja paljon uusia ihanuuksia on tullut tilalle, mutta lukumäärä on pysynyt about samana :D

5. Syöminen

Toiset syövät elääkseen, minä taas elän syödäkseni. Pidän itseäni todella kaikkiruokaisena, vaikka en välttämättä kaikkia ruoka-aineita rakastakaan. Harvoin jätän kuitenkaan mitään syömättä sen takia, etten pitäisi siitä. Rakastan kotiruokaa, ravintolaruokaa, pikaruokaa ja makuja maailmalta. Olen myös vaihtelevan innokas kokki ja leipuri, mutta eniten nautin, kun minulle kokataan. Ruuan lisäksi sydäntäni lähellä ovat tietysti  myös kaikenmaailman herkut, joille löytyy luonnollisesti aina se toinen mahalaukku :D 

Omia ja muiden herkkutuotoksia, nam! Nälkähän tässä taas tulee ihan vain katsellessa :D


6. Luonto

Vaikka olen elänyt ikäni kaupungissa, olen aina ollut luonnonlapsi. Olen aina rakastanut päämäärätöntä samoilua metsissä, vaellusta, telttailua, marja-, sieni- ja veneretkiä. Tasaisin väliajoin on vain pakko päästä näkemään, kuulemaan, haistamaan, maistamaan ja tuntemaan luonto ympärillä. Rakastan vuodenaikoja ja sitä, miten ne näkyvät luonnossa. Myös matkustaessa pyrin saamaan luonnon jotenkin osaksi reissua, jos se vain on mahdollista. Luonnossa löydän tietynlaisen sisäisen rauhan, jota en kaupunkioloissa koskaan pysty saavuttamaan.

Tajusin juuri, että pitäisi oikeesti alkaa keskittyä matkavalmisteluihin, eikä väsäillä kuvakollaaseja, joten luontorakkautta saa kuvata tämä viime viikkoinen kuva Turun kotipellolta :)

7. Uudet asiat

Olen perusluonteeltani utelias, eikä minua usein tarvitse kauaa suostutella kokeilemaan jotakin uutta. Ihmiselle tekee todella hyvää aika ajoin hypätä pois mukavuusalueelta ja haastaa itseään. Niinhän se menee, että kaikkea kannatta kokeilla, edes kerran. Maailma on täynnä uusia ja mielenkiintoisia asioita, joita kannattaa lähteä näkemään, kokemaan, kokeilemaan ja oppimaan. Siltikin vaikka ne aluksi tuntuisivat vierailta, tylsiltä tai epämukavilta. Juuri ne asiat, joita on eniten karttanut, saattavatkin paljastua hienoimmiksi asioiksi pitkään aikaan. Sen takia rakastan ravistella itseäni tasaisin väliajoin pois mukavuusalueeltani kokeilemaan jotakin aivan uutta.

Viime kesän Lapin vaellus oli todellinen poistuminen mukavuusalueelta, joka ehdottomasti kannatti <3
Siinä siis seitsemän rakkauttani, mutta nyt täytyy oikeasti lopetella, että pääsen huomenna nauttimaan siitä suurimmasta intohimostani, matkustamisesta. Mukavaa loppuviikkoa kaikille, minusta kuulette toivottavasti seuraavan kerran Amsterdamista käsin :)

2 kommenttia:

  1. En ole ikinä tajunnut, että sulla on noin paljon kenkiä!! =D Ihanaa Amsterdamin reissua! Kuvia odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, joo onhan niitä muutamat kertynyt :D Aivan ihana kaupunki tämä Amsterdam, kuvia on tullut jo nyt räpsittyä paljon. Laittelen tänne, kunhan kerkeän :)

      Poista