maanantai 16. kesäkuuta 2014

Julkkiksia ja juhla-asuja Damissa

Eilinen päivä Amsterdamissa alkoi lukuisten julkkisten seurassa hieman alipukeutuneena ja päättyi herkullisen ruuan ääreen hieman ylipukeutuneena. Harmi vaan, että kaikki julkkikset olivat hiljaisempaa ja jäykempää sorttia, kun kerrankin olisi ollut tilaisuus päästä juttelemaan useiden eri alojen starojen kanssa mukaan lukien monta kuolluttakin. Onneksi yhteiskuvia saimme otettua sitäkin enemmän. Kohtaamispaikkanamme toimi siis Madame Tussauds, jossa vierailin ensimmäistä kertaa elämässäni.
 
Kuninkaallisten vieressä vähän jännitti :D

Täytyy kyllä sanoa, että osa vahanukeista oli pelottavan yhdennäköisiä ja montaa erehdyin luulemaan eläväksi kauempaa katsottuna. Tavallaan vähän pelottavaakin, miten aidonoloisia jäljennöksiä ihmisistä pystytään tekemään, mutta niiden tuijottelu oli kyllä aika viihdyttävää. Kuninkaallisten lisäksi paikalla olivat muun muassa useat musiikkialan diivat. Suureksi harmikseni Lady Gaga oli muuttanut muualle, enkä päässyt häntä tapaamaan.
 

Harmitustani lievensi kuitenkin muun muassa treffit charmikkaiden miesten kanssa, vaikka Angelina olikin ominut yhden itselleen :P


Pääsimme yhteiskuviin myös musiikkialan huippujen kanssa, joista monet olivat vaivautuneet tulemaan jopa haudan takaa.
 

Bondien lisäksi koolla oli myös sulavaliikkeisiä Bond-tyttöjä, vaikka Hannibal Lecter ei ollutkaan salin toisella puolella täysin vakuuttunut roolisuorituksistamme. Onneksi saimme sentään pitää sisäelimemme!


Seuraamme liittyi myös suuria tähtiä haudan takaa, sekä useampi herra, jotka ovat puheillaan ja teoillaan parantaneet huomattavasti tätä maailmaa.
 

Viimeisenä tapaamisvuorossa olivat urheilutähdet, joiden treeneistä yritin ottaa oppia parhaani mukaan :D


Hintaa vierailulla oli noin 22 euroa, joka oli mielestäni aika paljon, mutta kabinetti oli kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Jälleen hauskaa vaihtelua perinteisemmille museokäynneille.
 
Päivä jatkui rennosti herkullisilla hodareilla, joiden väliin sai tunkea vaikka mitä kivaa. Syödessä katselimme hetken beach volleyta, kun kentät oli pystytetty suoraan kuninkaanlinnan eteen (Mahtoikohan olla kuninkaallisten toive? :D). Jotenkin kummasti päädyimme jälleen pyörimään myös kaupoille ja tarttuihan sieltä taas parit kenkäihanuudet matkaan (hullu, mikä hullu :P). Sen jälkeen oli vuorossa uusi yritys Anne Frankin talolle, mutta vastassa oli jälleen tuhottoman pitkä jono, joten päätimme suosiolla skipata koko paikan. Onneksi pääsimme tapamaan itse Annen jo aikaisemmin päivällä, niin pettymys ei ollut niin suuri.
 

Perinteisen päivälevon jälkeen pistimme juhla-asut päälle ja suuntasimme etsimään iltaan sopivaa ravintolaa. Koska tiistaina on aikainen herätys, päätimme pitää juhlavamman illan jo eilen ja keskittyä tänään puolestaan pakkaamiseen ja rentoon oleskeluun. Ihmiset tuntuvat täällä pukeutuvan todella rennosti ja saimmekin aika paljon katseita asuissamme. Mitäpä siitä, välillä on ihana pukeutua oikein kunnolla ja pistää korkkarit jalkaan. Harmi vaan, että naama ja hiukset eivät oikein suostuneet yhteistyöhön, mutta onneksi Damin maisemat korvasivat ne kauneudellaan.
 

Päädyimme lopulta läheiseen New York Steakhouseen, josta pystyi kivasti seuraamaan kadun ja Leidsepleinin aukion menoa. Ravintola oli viihtyisä ja ruoka sekä palvelu oikein hyvää, joten suosittelen sitä, jos kaipaa hyvää pihvipaikkaa.  
 

Ilta kului nopeasti ruuasta nauttien ja rennosti jutellen. Kertaakaan emme ole matkalla riidelleet ja muutenkin on ollut tosi kivaa olla äidin kanssa reissussa ihan kahdestaan, kun meillä on ollut aika samanlaiset intressit matkan suhteen. Vielä viimeinen päivä edessä ja huomenna on aika jättää haikeat hyvästit tälle ihanalle kaupungille ja palata takaisin Suomeen juhannusta viettämään. Viimeiset palat matkasta kirjoittelen joko täällä ollessa tai sitten Suomen päässä, miten nyt kerkeän. Mukavaa viikon alkua kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Voi ihana Amsterdam, siellä on niin kaunista! Kiitos kun olet jaksanut kirjoitella noin ahkerasti. Kaikki kuvat susta olivat tosi onnistuneita, näytät todella nätiltä =). Samaa en voi sanoa erotiikkamuseosta! Onneksi mulla jäi käynti siellä välistä, olisi ollut ihan liian rankkaa materiaalia mulle =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emily <3 Tää on kyllä aivan ihana kaupunki, olen ihan menettänyt sydämeni tänne :) Hah, aattelinkin, et traumatisoidut ihan varmasti noista seksimuseokuvista. Yritin tekstissä varottaa, mutta et ilmeisesti uskonut :D Toivottavasti siellä on kaikki hyvin <3

      Poista