tiistai 25. helmikuuta 2014

Singaporea ristiin rastiin

Luovuttuamme sviitistämme suuntasimme perhetuttavieni luokse, jotka ovat asuneet Singaporessa jo vuosia. Alunperinhän meidän oli tarkoitus majoittua vähintäänkin mielenkiintoiseen hostelliin, jossa oli muun muassa kahleita sängyissä, joten otimme ilomielin tämän vaihtoehtoisen majoitustarjouksen vastaan.
 
Asuinalue oli hyvin siisti ja viihtyisä ja sen kruunasi 50 metriä pitkä uima-allas. Oli mielenkiintoista myös saada sisäpiirintietoa Singaporesta ja päästä vähän lähemmäs "paikallista" elämää. Singapore oli kyllä sellainen ihmiscocktail, että oli mahdotonta sanoa kuka oli paikallinen ja kuka ei. Ainoastaan taksikuskit tunnistimme varmasti paikallisiksi, koska kun he alkoivat puhua, emme ymmärtäneet heidän englannistaan mitään. Siinä sitten vaan hymisimme ja nyökyttelimme tyhminä tajuamatta melkein sanaakaan. Täytyy varmaan suunnata seuraavaksi singlishin alkeiskurssille :D
 

Torstai-iltana suuntasimme vielä Singapore Zoon Night Safarille, joka oli aika erilainen eläintarhakokemus. Lähes pimeää eläintarhaa kierrettiin osittain safariautolla, jonka aikana eläimet liikkuivat vapaasti lähietäisyydellä. Ajelun lisäksi eläintarhassa kulki erilaisia kävelyreittejä, joissa pääsi ihmettelemään lisää mielenkiintoisia otuksia. Illan hämärässä tulikin bongattua taas monenmoista eläintä aina leijonista, tiikereistä ja leopardeista ihaniin vikiseviin saukkoihin asti. Yksi mielenkiintoinen kokemus oli myös lepakkohäkki, jonka sisään pääsi kävelemään valtavien lepakoiden lennellessä ympärillä. Hämärästä valaistuksesta johtuen kuvia ei pystynyt ottamaan, mutta safari kannattaa kyllä käydä katsastamassa, jos on yhtään eläinhullu. Hintaa safarilla oli 39 Singaporen dollaria eli noin 23 euroa.
 
Seuraavana aamuna suuntasimme kohti Singaporen edustalla sijaitsevaa Sentosan saarta ja siellä sijaitsevia Universal Studios teemapuistoa. Puiston ideahan on herättää elokuvat henkiin erilaisten huvipuistolaitteiden, lavasteiden, hahmojen ja muun rekvisiitan avulla. Puisto oli hienosti toteutettu, mutta yllättävän pieni, eivätkä sen laitteet olleet kovin hurjia. Helposti siellä sai kuitenkin yhden päivän kulumaan ihmetellen muun muassa Madagascar, Shrek, Jurassic Park ja Muumio elokuvien innoittamia teema-alueita.
 


 
 
Kummasti se sisäinen lapsi vaan pääsee tuollaisissa puistoissa valloilleen, joten pakkohan se oli saatava itselleen matkamuistoksi suloinen Mort-tyyny. Studioitten sisäänpääsymaksu oli noin 35 euroa Mastercard alennuksen kanssa. Jos on yhtä lapsenmielinen kuin me, niin ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.
 


Perjantai-iltaa vietimme aluksi perhetuttujeni luona grillijuhlien merkeissä, jonka jälkeen siirryimme sisälle katsomaan Suomen kirpaisevan välieräpelin Ruotsia vastaan. Onneksi Leijonat keräsivät kuitenkin hienosti itsensä pronssipeliin ja saivat hyvän lopetuksen turnaukselle, vaikka se kulta jäi vieläkin saavuttamatta.
 
Tappiota lähdimme lievittämään Singaporen yöelämään, jossa suuntasimme upealle Clarke Quay baarialueelle. Singapore herätti meissä selvästi uudeen puolen, koska Suomessa emme tosiaan ole kauheita bilehileitä. Ilta kului Pump Room yökerhossa tanssien ja ilmaisia juomia juoden. Sieltä siirryimme vielä jatkoille jälleen yhden pilvenpiirtäjän kattoterassille, josta aukesivat upeat näkymät yli Singaporen valoloisteen. Kotiuduimme taas vasta kuuden aikaan, mikä verotti vähän seuraavasta päivästä, mutta harvoinpa sitä pääsee tuollaisissa maisemissa juhlimaan!


 
 
Viimeisen päivän Singaporessa aloitimme kävelemällä läheiselle rannalle uimaan. Sen jälkeen suuntasimme kohti Orchard Roadia, Singaporen suurinta ostoskatua. Selvittyämme maailman hankalimmasta ravintolatilauksesta lähdimme kiertelemään kauppoja vatsat pullollaan. Mukaan tarttui pieni kassillinen kivaa krääsää, mutta onnistuin unohtamaan sen illan aikana jonnekin, joten se siitä ilosta :/
 
Kävimme myös Marina Bay Sandsin yhteydessä olevassa ostoskeskuksessa, joka oli pullollaan merkkiliikkeitä ja löytyipä sieltä myös Venetsia tyyppinen kanaali. Sitä mitä ei ole hankitaan rahalla, tuntuikin olevan Singaporen motto.
  
 
Illalla menimme myös ihailemaan vielä uudestaan Gardens By The Bay puutarhaa ja tällä kertaa kerkesimme myös toiseen sisäkasvihuoneista. Puutarhan paras anti olivat mahtavat Supertreet, joiden valaistukset vaihtuivat jatkuvasti. Todella lumoava näky.
 

Cloud Forest sisäkasvihuone oli hienosti rakennettu, mutta ylihinnoiteltu kokonaisuus ja siellä oli käsittämättömän kylmä, joten kannattaa varautua lämpimästi ennen tuota vierailua. Vesiputous ja kasvirakennelmat olivat kauniita, mutta kun hintaa vierailulla oli yli 10 euroa, odotimme vähän enemmän.


Lopulta oli aika katsoa vielä viimeisen kerran Singaporen häikäisevää valoloistetta ja siirtyä kohti massiivista pakkausoperaatiota. Tässä vaiheessa matkaa meidän kaikkien laukut alkavat olla aika ylitsepursuavassa kunnossa, joten saa nähdä kuinka meidän vielä käy! Singapore oli uskomaton, huikaiseva ja sykähdyttävä kaupunki, enkä ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. 
 
Sunnuntaina lensimme tosiaan Kuala Lumpuriin ja tänään on jo reissumme viimeinen yhteinen ilta, ennen kuin seurueemme hajoaa. Kuala Lumpurista kirjoittelen vielä jossakin vaiheessa lisää, mutta ajankohdasta ei ole vielä varmuutta. Huomenna suuntaamme Emilyn kanssa kohti Thaimaata ja pientä Koh Mukin saarta, enkä tiedä miten siellä nämä nettihommat toimivat. Joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin palailen taas asiaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti