perjantai 21. helmikuuta 2014

Bangkokin viimeiset härdellit

Blogi raahaa tällä hetkellä pahasti jäljessä, koska viime päivinä Singapore on tarjonnut niin paljon näettävää ja koettavaa. Tässä kuitenkin pikaisesti Bangkokissa viettämistämme viimeisistä päivistä, jotka kuluivat muun muassa herkutellen, koomaten/sairastaen, shopaten, mellakoita ihmetelle sekä temppeleitä ja valtavaa Buddhaa ihaillen.
 
Maanantai lähti tosiaan vähän kohmeisesti käyntiin, kiitos lyhyiden yöunien, mutta kun vihdon pääsimme liikkeelle, suuntasimme kohti Siamin ostosaluetta. Shoppailukierroksemme saldo oli perin surkea, vain minä löysin ihanan punaisen maksimekon. Samalla tulikin sitten taas herkuteltua Swenssensin jäätelötaivaassa ja ihmeteltyä bangkokilaisten mellakka-alueita, jotka muistuttivat enemmänkin festarialuetta. Vain yhdessä vaiheessa vähän jännitti, kun päädyttiin keskelle luotiliiveihin pukeutunutta "pahisjengiä", mutta onneksi siitäkin selvittiin pelkällä säikähdyksellä.
 
 
Tiistaiaamuna mellakoinnit vaikeuttivat ensimmäistä kertaa päiväohjelmaa oikein kunnolla, kun tarkoituksenamme oli suunnata kelluville markkinoille noin tunnin matkan päähän Bangkokista. Kyytimme myöhästyi yli tunnilla, eikä lopulta edes päässyt hotellillemme mellakoinnista johtuneiden ruuhkien takia. Odotusaikana oma vointini romahti jälleen radikaalisti, joten päädyin jäämään hotellille lepäämään. Kun kuulin, millainen retki tytöillä oli ollut, olin ihan tyytyväinen päätökseeni.
 
Iltapäivällä vointini oli taas huomattavasti parempi, joten suuntasimme yhdessä kohti Wat Phon temppelialuetta, joka on Thaimaan vanhin temppeliryhmä. Sisäänpääsymaksu oli vain 100 bahtia (2,5 euroa) ja sillä sai myös ilmaisen veden. Temppelialue ei juurikaan kalvennut Grand Palacelle, joten hyvä vaihtoehtoinen temppelikohde, jos haluaa säästää rahaa.
 
 
Alueen kuuluisuus, 46 metriä pitkä Lepäävä Buddha, oli jo itsessään niin huikea näky, että se kannattaa kyllä käydä katsomassa, jos Bangkokissa päin pyörii. Muutenkin alue oli jälleen täynnä toinen toistaan upeampia rakennuksia ja patsaita, joita ihastellessa olisi helposti kulunut tunti jos toinenkin.
 

Lopulta kurnivat vatsamme pakottivat meidät ruokapaikan hakuun, joka osoittautui yllättävän haastavaksi. Yksi suurimmista yllätyksistä Bangkokissa olikin juuri se, miten oudosti ruokapaikat olivat sijoittuneet, useilla alueilla ei ollut yhtäkään ravintolaa tai katukeittiötä mailla eikä halmeilla ja toisissa niitä taas oli aivan vierivieressä.

Otimme allemme Tuk-Tukin, jonka kuski lupasi viedä meidät hyvään ravintolaan, joka olisi lähellä eräitä isoja iltamarkkinoita. Tingimme matkan hinnaksi 30 bahtia (noin 75 senttiä), koska kuvittelimme ravintolan olevan aivan lähellä. Voi kuinka väärässä olimmekaan!

Kyydistä tuli ehkä koko reissumme pisin, niin ajallisesti (kiitos ruuhkien) kuin matkallisesti. Kuski ajeli pitkin mielenkiintoisia sivukatuja, Chinatownin läpi ja hommasi meille matkalla vielä ilmaiset limutkin. Lopulta pääsimme ravintolalle, jossa päätimme maksaa mahtavasta kyydistä 100 bahtia 30 sijaan, jolloin kuski oli vilpittömän kiitollinen.

 

Mutta eipä siinä vielä kaikki! Syötyämme maittavat ja valtavat ruoka-annokset, kysyimme ravintolan henkilökunnalta kävelyohjeita markkinoille. He vastasivat meille, että teillähän on Tuk-Tuk odottamassa. Ja niinhän tuo ihana kuskimme oli kiltisti odottanut meitä syömisen ajan ravintolan ulkopuolella ja kuljetti meidät vielä markkinoille, vaikka olimme siis jo tosiaan maksaneetkin hänelle. Tuota, jos jotain, voi kutsua loistavaksi palveluksi!
 
Loppuilta kuluikin valtavia markkinoita kierrellen, josta tuli taas tehtyä aivan liikaa ihania löytöjä. Yritimme myös jälleen päästä jokilaivoille, mutta ikävä kyllä olimme taas myöhässä, joten jokimaisemat piti tyytyä ihailemaan rannalta. Lopulta oli kuitenkin pakko lopetella viimeinenkin ilta Bangkokissa ja siirtyä hotellille pakkailemaan.
 
Bangkok tarjosi meille paljon, niin hyvässä kuin pahassakin, mutta hauskaa oli alusta loppuun. Nyt on tosiaan kolme päivää takana Singaporessa ja kontrasti näiden kahden suurkaupungin välillä on sanoinkuvaamaton. Singaporen luksuselämästä kuitenkin lisää, kunhan taas jossakin välissä kerkeän :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti