keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Lahnasta apinaksi


Viime viikkokin on kulunut taas vaihteeksi sairastaessa (vatsatauti vaihtui ärhäkkään flunssaan), joten pakkolepoa ja yleistä lahnailua on taas tullut harrastettua enemmän kuin tarpeeksi. Olen yrittänyt koota postausta Pattayan reissuni hyvistä ja huonoista puolista, mutta sekin jotenkin levähti käsiin, joten tulen tekemään sen loppuun vasta Suomen päässä. Ehkä ihan hyväkin, että kerkeää saada vähän etäisyyttä näihin kuvioihin, ennen kuin tekee lopullisen tuomionsa tästä kaikesta.
 
Sairastelun takiahan jouduin luopumaan ensiksi suunnittelemastani matkasta Kambodzhaan (tosin en myöskään löytänyt sopivaa pakettimatkaa siihen). Sen ajattelin korvata pitkällä viikonlopulla Koh Sametilla, mutta heikosta voinnista johtuen jätin senkin tekemättä. Viimeisenä vaihtoehtona päästä irti Pattayalta oli lähteä päiväreissulle läheiselle Koh Larnin saarelle sunnuntaina, mutta aamusta vointini kääntyi taas huonompaan suuntaan, joten jätin senkin välistä. Eikä ärsyttänyt yhtään! Ärsytyksen ja sairastelun takia hamstrasinkin kämpän täyteen herkkuja ja päädyin monena yönä syömään jäätelöä tai sipsejä samalla kuin katselin  musakanavaa (osaan sen kaikki biisit varmaan ulkoa :D).
 
Flunssaa on yritetty selättää myös perinteisellä lohella ja Banana Splitillä :D


 
Niinpä viikko on kulunut jälleen hyvin paljon kämpän ja koulun välillä. Lauantaina riuhdoin itseni rannalle ja illalla vielä Thepprasitin iltamarkkinoille muiden harjoittelijoiden kanssa Olo olikin noiden suoritusten jälkeen taas kuin katujyrän alle jääneellä! Onneksi sunnuntaina sattui sentään jotain positiivistakin, kun alakerran Spiecies-ravintolassa näytettiin lumilautailun olympiafinaali, jota päädyttiin katsomaan kahdestaan erään suomalaisnaisen kanssa. Vitsi, miten jännä kisa ja miten huikea suoritus Enni Rukajärveltä! Ihan mahtavaa, että Suomi sai ainakin yhden mitalin noistakin kisoista, tosin sais tulla vielä monta lisää.
 
Illalla käpystelin vielä venäläistorille tekemään viimehetken tuliaisostoksia ja ilokseni löysinkin ihan kivoja juttuja muille ja ehkä vähän myös taas itselleni (lentokentän puntareita kauhulla odottaen!). Siihen päälle vielä vatsa täyteen herkkususheja ja hedelmäshake, niin kummasti semiankea sairasteluviikko sai mieluisan päätöksen.
 
Viime viikkojen ihania shoppailulöytöjä <3
 
Viimeinen Pattayaviikkoni on onneksi startannut pirteämmissä merkeissä, mitä nyt edelleen meinaan tukehtua öisin yskänpuuskiini ja räkä valuu jatkuvasti pitkin naamaa :D Eilen päätin kuitenkin toteuttaa yhden unelmani, jota en antanut edes sairastelun perua. Lähdin nimittäin viidakossa sijaitsevalle vaijeriradalle leikkimään apinaa. Kyseessä oli siis Flight of the Gibbon-niminen rata, joka sijaitsi noin tunnin ajomatkan päässä Pattayalta.



Rata oli keskellä sademetsää ja siinä liikuttiin puusta puuhun vaijereita pitkin liukumalla. Vaijerit oli kiinnitetty todella korkeisiin puihin ja pisin niistä oli 300 metriä pitkä. Vaijereita oli yhteensä 15 ja niiden lisäksi oli pari laskeutumista köyttä pitkin alas ja siltoja joita pitkin kulkea. Olin ihan fiiliksissä alusta loppuun, se oli juuri niin hauskaa puuhaa kuin olin aina ajatellutkin.
 




Retkeen sisältyivät kuljetukset paikan päälle, vaijerirata, kolmen ruokalajin lounas ja kierros ihanassa avoimessa eläintarhassa. Ihmettelin aluksi tuon retken korkeaa hintaa (3300 bahtia noin 80 euroa) mutta, kun taas näin mitä kaikkea se sisälsi, ei se harmittanut enää yhtään. Se eläintarha (Khao Kheow Open Zoo) oli niin kiinnostava paikka, että siellä olisi mieluusti viihtynyt pidempäänkin. Nyt kerkesimme vain nähdä hipot, leijonat, kirahvit, sarvikuonot, norsut, erilaisia lintuja, antilooppeja, apinoita ja possuja.
 
 


Nähtävää olisi kuitenkin ollut vaikka kuinka paljon enemmän, koska eläintarha oli niin iso, että siellä liikuttiin golfautoilla. Itseäni miellytti etenkin eläinten aitaukset, jotka olivat mahdollisimman kaukana kalseista rautahäkeistä. Osa eläimistä kulki täysin vapaana ja osa hyvin kevyesti aidattuna, joten ainakin nopealla silmäyksellä eläinten oltavat vaikuttivat hyviltä. Suosittelenkin ehdottomasti molempia aktiviteetteja, jos kaipaa jotakin tekemistä Pattayan lähistöllä.


 
Täydellisen päivän kruunasi vielä illallinen Cabbages & Condoms ravinolassa, jossa juhlistimme erään harjoittelijan synttäreitä. Ihanaa kokea tällaisia todella onnistuneitakin päiviä taas pitkästä aikaa täällä Pattayalla, kun päivät täällä lähenevät uhkaavasti loppuaan. Käsittämätöntä, että jo huomenna Camilla pöllähtää tänne Pattayalle ja lauantaina on aika jättää hyvästit elämälle täällä ja jatkaa kohti uusia seikkailuja. Mielessäni risteilevät monenkirjavat tunteet ilosta ja innostuksesta haikeuteen. Nyt keskityn kuitenkin vielä nauttimaan täysillä viimeisistä Pattayapäivistäni :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti