maanantai 20. toukokuuta 2013

Uusia matkasuunnitelmia ja kuulumisia

Ajattelin nyt taas vähän päivitellä omia kuulumisia, kun edellisestä kerrasta on jo kulunut aika paljon aikaa. Viikot menevät tosi nopeasti, kun kesä on jo ihan nurkan takana. Ilmat ovat olleet ihan mahtavat täällä Turussa ja kesävaatteet on saanut ottaa jo ihan tosissaan käyttöön. Olen todella nauttinut auringosta ja lämmöstä, kun ne nyt vihdoin ja viimein ovat tulleet tänne Suomeenkin.

Muuten viime viikot ovat kuluneet lähinnä sijaisuuksia tehdessä. On ollut taas mukavaa vaihtelua saada kosketusta tuohon oikeaan opetustyöhön. Päivät ja luokat ovat olleet todella vaihtelevia, mikä on ollut ihan mielenkiintoista. Tällä viikolla olen sijaistamassa ihan unelmaluokassa, luokka toimii ihanan automaattisesti ja kaikki ovat tosi motivoituneita tekemään hommia vielä näin loppukeväästäkin. Voi, kun ne kaikki olisi aina tollaisia, niin opettajuus ois täysin unelmahommaa!

Viime viikolla sain tehtyä viimeiset tentit ja palautettua viimeiset esseet yliopistolle. Myös projekti nimeltä Gradu alkaa pikku hiljaa näyttää ihan hyvältä pitkän taistelun jälkeen. Siitä saan myös kiittää suuresti Tuomasta, hädässä veli tunnetaan! En pysty edes kuvaamaan sitä helpotuksen määrää, mikä päälleni on laskeutunut viime viikon loppurutistuksen jälkeen. En olisi ikinä voinut aavistaa, miten rankka tästä kuluneesta lukuvuodesta muodostuu. Sen lisäksi, että olen joutunut taistelemaan opintojeni kanssa enemmän kuin koskaan ennen, vuoteen on mahtunut haasteita myös yksityiselämän puolella. Nyt kesän korvilla olen kuitenkin selvinnyt siitä kaikesta voittajana ja tunnen itseni vahvemmaksi kuin koskaan. Se on uskomattoman hyvä tunne.

En ole varsinaisesti tehnyt mitään kovinkaan ihmeellistä viime viikkoina, koska opiskelut ja työt ovat vieneet ajastani suurimman osan. Viikonlopuksi kampesin sentään itseni taas Helsinkiin. Ohjelma koostui lähinnä perheen ja Viivin kanssa vietetystä ajasta. Tietysti siinä ohessa tuli katsottua nuo karmaisevat jääkiekon MM-kisat ja Euroviisut. Pettymys oli tietysti suuri, mutta onneksi sen sai jaettua läheisten kanssa. Jaettu ketutus on aina pienempi! Pettymysten jälkeen on aina hyvä tuudittautua ajatukseen siitä, että tappioiden jälkeen menestys tuntuu aina tuhat kertaa paremmalta. Se on pätenyt tänä vuonna omalla kohdallani ja tulee pätemään Suomenkin kohdalla vielä jonakin täydellisenä vuonna.

Suomen tappioista huolimatta en voisi olla iloisempi. Kesäkuun New Yorkin matka lähenee koko ajan, pian voi jo aloittaa pakkaamisen suunnittelun. Lisäksi tänään kesäsuunnitelmat kasvoivat jälleen, kun löimme lukkoon Viivin kanssa matkan Prahaan. Olen niin fiiliksissä tästä! Ensinnäkin pääsen taas pitkästä aikaan reissuun parhaan ystäväni kanssa. Olemme tähän mennessä tehneet Viivin kanssa kolme yhteistä pidempää reissua, joista jokainen on ollut umohtumaton. Edellisestä matkasta on kuitenkin jo kulunut lähes 5 vuotta, mikä on aivan liikaa. Nyt tähän epäkohtaan tulee kuitenkin parannus, kun Praha kutsuu meitä elokuussa.

Tehoduo lähtee pitkästä aikaa valloittamaan maailmaa!

Toiseksi eniten olen innoissaan siitä, että lähdemme juuri Prahaan. Hehkutin sitä jo aikaisemmassa kirjoituksessa, jossa listasin lemppari suurkaupunkejani. Toivon, että Praha ei ole muuttunut ainakaan hunompaan suuntaan edellisestä käynnistä, vaan että se olisi edelleen toiveidemme täyttymys. Odotukset reissun suhteen ovat todella korkealla ja olen varma, että siitä tulee mahtava kokemus jälleen kerran. Olemme tällä kertaa Prahassa 5 yötä, joten meillä on viime kertaa enemmän aikaa tutustua tuohon ihanaan kaupunkiin. Toivottavasti hinnat ovat edelleen edulliset, ruoka hyvää ja ihmiset ystävällisiä.



On vielä pakko hehkuttaa matkan hintaa. Lennot Norwegianilla ja 5 yötä hotellilaivassa tuli maksamaan per henkilö noin 320 euroa. Edullinen hinta sinetöi matkapäätöksemme. Hotelli vaikuttaa sympaattiselta ja se sijaitsee todella hyvällä paikalla ihan Prahan keskustassa ja sitten on tietysti vielä ihanat jokinäkymät laivan kannelta Vltavan rannoille. Norwegianilla olen lentänyt kerran aikaisemmin ja silloin matka sujui todella hyvin ja miellyttävästi. Siitä on kovaa vauhtia muodostumassa lempparini halpalentoyhtiöistä.

Sellaista on siis tiedossa elokussa, tuskin maltan odottaa! Muutenkin kesän suunnitelmat alkavat pikku hiljaa muodostua. Kesää tulee vietettyä niin Turussa, Helsingissä kuin Porvoossakin. Sen kruunaavat tietysti nuo kaksi huippumatkaa. Kuluneen vuoden jälkeen on vapauttava tunne, kun tietää loman odottavan ihan nurkan takana. Aion nauttia lomasta täysin rinnoin ja ladata akkuja viimeistä opiskeluvuotta varten. Tietysti tavoitteena olisi myös saada gradua mukavasti eteenpäin. Kesän ihanat suunnitelmat mielessä jaksan vielä tsempata nämä viimeiset viikot ennen lomaa, tosin tämän hetkisen luokan kanssa työtkin käyvät melkein lomasta! Vihdoinkin asiat tuntuvat loksahtelevan paikalleen ja elämä tuntuu löytäneen oikean suunnaan. Rakastan tätä kutkuttavaa tunnetta, joka kertoo siitä, että mikä tahansa on mahdollista.

Nauttikaa viikosta ja tehkää tänä kesänä jotain sellaista, mitä olette aina halunneet tehdä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti