maanantai 10. elokuuta 2015

Turistina Helsingissä: Suomenlinna

Elokuun ihanat helteet mahdollistivat vihdoin visiittini Suomenlinnaan, jonne lähdimme eilen Viivin kanssa leikkimään turisteja. Edellisestä käynnistäni oli vierähtänyt seitsemän vuotta, joten oli jo korkea aika käydä katsastamassa tuo yksi Helsingin suosituimmista kesäkohteista. Suomenlinnaan pääsee kaupungin lautalla, joka lähtee Kauppatorilta. Emme kuitenkaan jaksaneet viettää hienoa kesäpäivää jonossa seisten, joten hyppäsimme yksityisen vesibussin kyytiin. Edestakainen matka sillä maksoi 7 euroa.


Suomenlinna eli Sveaborg on rakennettu 1700-luvulla, jolloin Suomi oli vielä Ruotsin hallinnon alaisena. Se on yksi Suomen seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta ja siellä vierailee vuosittain satojatuhansia ihmisiä. Samalla se on myös yksi Helsingin kaupunginosista, jossa asuu noin 800 ihmistä. Suomenlinna koostuu yhteensä kahdeksasta saaresta, joista kävimme viidellä (ehkä).


Aloitimme kierroksemme Isolta Mustasaarelta, jonka Siwassa kävimme täydentämässä herkkuvarastomme päivää varten. Suomenlinnaan ei vaan voi mennä ilman eväskasseja. Kyseisellä saarella sijaitsee myös kaunis Suomenlinnan kirkko, joka on yksi Helsingin suosituimmista vihkikirkoista.


Jatkoimme matkaamme sillan toiselle puolelle Pikku-Musta saarelle, jossa on myös Merisotakoulu. Herkutteluhetken ja miesangstailun jälkeen siirryimme Länsi-Mustaan, jossa sijaitsee paljon asuinrakennuksia. Sieltä aukeaa myös hienot maisemat ympäri Helsinkiä. Vaikka lautat olivat ihan tupaten täynnä, jotenkin kummasti ne kaikki ihmiset hävisivät ympäri saaria ja oman, rauhallisen paikan löysi melko helposti.

Ei se poseeraaminen oo aina niin helppoa :D

Tarpeeksi istuskeltuamme kuljimme kaikkien kolmen saaren läpi takaisin lähtöpisteeseemme Tykistönlahdelle. Sieltä siirryimme Susisaarelle, jossa sijaitsee paljon erilaisia linnoitusalueita, kellareita ja tykkejä, joita ihmetellä. Ikävä kyllä aikamme ei riittänyt ihan koko saaren tutkimiseen ja muun muassa Kustaanmiekka jäi meiltä melkein kokonaan näkemättä.


Itse sain pakkomielteen sukellusvene Vesikosta ja ilmoitin Viiville, etten poistu Suomenlinnasta ennen kuin olen löytänyt sen. Ja löytyihän se onneksi lopulta. Taivaalta löysin myös tekemistä eläkepäivilleni, kun ilmassa leijaili mies jonkinlaisella liitovarjosysteemillä. Olisi just rentoa, kun saisi vain chillailla makuupussissa ja lennellä ilmassa. Voi kyllä olla, että se näytti helpommalta kuin mitä se oikeasti on!


Lopulta oli aika sanoa hyvästit Suokille ja suunnata kohti rauhoittunutta keskustaa. Helsingin keskusta on kyllä huomattavasti mukavampi paikka silloin, kun se ei ole täynnä ihmisiä. Ai niin, melkein unohdin! Lautalla koin myös unelmieni täyttymyksen, kun Tuomo Ruutu oli samalla lautalla. Ah, miten ihana mies! Ikävä kyllä jouduin kohtaamaan karun todellisuuden, koska myös Tuomon perhe oli mukana lautalla. Ehkä sitten seuraavassa elämässä :D


Sellainen turistipäivä tällä kertaa. Suosittelen Suomenlinnaa vierailukohteena kaikille, koska jokainen löytää sieltä varmasti jotain tekemistä. Sieltä löytyy myös kuusi museota, jos pelkästään ulkoilmakohteiden kiertely ei riitä tyynnyttämään historiannälkää. Parhaimmillaan Suomenlinna on tietysti tällaisina kauniina kesäpäivinä, kun mukaan voi pakata piknikkamppeet ja vaikka pulahtaa uimaan kalliorannoilta. Toimii myös takuuvarmana luokkaretkikohteena, tosin en tiedä, miten tuolta voi ikinä päästä pois ilman, että puolet oppilaista on kadonnut :D

Ai, miten niin jännittää eka työpäivä?! Huomenna edessä on vasta Veso-päivä ja keskiviikkona tapaan sitten oman luokkani ensimmäistä kertaa. IIIIIKÄÄÄÄÄK!!!! Voi siis olla, että minusta ei täällä blogin puolella kuulu enää yhtä usein, kun uusi työ vie varmasti paljon aikaa ja energiaa. Tai sitten olen täällä joka päivä purkamassa paineitani. Postausideoita olisi vaikka kuinka, mutta intoa niiden tekemiseen ei vain jotenkin ole. Kai se on tää jännittäminen, joka pistää koko kropan sekaisin. Viikonloppunakin olisi tiedossa kaikkea kivaa, josta yritän ehtiä sitten kirjoittamaan. Kunhan nyt ensin selviän näistä ensimmäisistä työpäivistä hengissä.

Tuoko syksy mukanaan teille muille uusia tuulia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti