keskiviikko 25. helmikuuta 2015

MatkaMuistoja: Kielikurssi Australiassa, Blue Mountains, Canberra & Airlie Beach

Sainpas otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä tämän toisenkin osan Australian kielikurssimuisteluista vielä helmikuun puolella. Tämmöinen muisteleminen on vaan siitä vaarallista puuhaa, että se alkaa väkisinkin nostattaa matkakuumetta tuota upeaa maata kohtaan. Haaveissa siintää yhdistelmämatka Australiaan ja Uuteen-Seelaantiin, mutta ikävä kyllä se unelma saa varmasti odottaa vielä toteutumistaan jonkin aikaa. Tosin onhan multa aiemminkin nähty näitä yllättäviä matkustuskäänteitä, joten en tavallaan yllättyisi, vaikka kohta istuisin jo koneessa :D

No palataanpa sitten taas todellisuuteen ja kesään 2006 Australiassa. Kielikurssiin sisältyi viikonloppureissu Blue Mountainsin ja Canberran alueella sekä lisämaksullisena sisältönä useamman päivän reissu Airlie Beachille. Nuo retket olivat ehdottomasti kielikurssin parasta antia ja niiden kautta pääsi kattavasti tutustumaan Australian upeaan ja monipuoliseen luontoon.

 
Blue Mountainsin vuoristoalue sijaitsee reilun 50 kilometrin päässä Sydneysta ja se tarjoaa kerrassaan upeita luonnonmaisemia. Vuoristoalue on todella vehreää, sademetsämäistä ja alueella on paljon erilaisia vaellusreittejä. Itse teimme alueelle vain päiväretken, jonka aikana kävimme ihastelemassa alueen kuuluisinta kalliomuodostumaa Three sistersiä, teimme lyhyen kävelyretken sademetsän keskellä ja tutustuimme tippukiviluolastoon. Blue Mountainsin alueella olisi viihtynyt pidempäänkin esimerkiksi vaellusretkien parissa.

 
Yövyimme rauhallisella farmilla maaseudulla, jossa nautimme leirinuotiosta ja paikallisesta musiikista. Farmilla bongasin myös ensimmäisen villikengurun reissun aikana. Australian eläimistö on niin ainutlaatuinen, että en varmasti koskaan kyllästy sen ihmettelemiseen.
 
 
Luonnon keskeltä siirryimme Australian pääkaupunkiin Canberraan. Australia on siitä harvinainen maa, että se ei ole tunnettu pääkaupungistaan. Uskon monien jopa luulevan, että maan pääkaupunki on Sydney tai Melbourne. Canberra olikin aikanaan jonkinlainen kompromissiratkaisu, koska maan kaksi suurinta kaupunkia eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, kumman niistä pitäisi olla Australian pääkaupunki.
 
 
Pikavisiitin perusteella kaupungista jäi myös aika mitäänsanomaton kuva. Vierailimme muun muassa museoissa, parlamentissa ja tv-tornissa ihastelemassa maisemia. Canberra vaikutti ihan perus kivalta kaupungilta, mutta Australialla on niin paljon muuta tarjottavaa, että se jää väkisinkin niiden varjoon. 
 

 
Kuten jo aiemmassa postauksessa kirjoittelin, meidän kesäaika on Australian talviaikaa ja sääolot olivat välillä todella hyytäviäkin Sydneyn seudulla. Niinpä olin innoissani päästessäni nauttimaan edes hetkeksi vähän lämpöisemmistä oloista, kun suuntasin lisämaksulliselle reissulle Airlie Beachille. Airlie Beach sijaitsee Queenslandin osavaltiossa, koillis-Australiassa ja siellä ilmasto on lämpöinen myös talviaikaan.
 

 
Viivi ei lähtenyt kyseiselle reissulle, mutta majoituin muiden suomityttöjen kanssa yhteiseen hotellihuoneistoon. Oli tietysti ihanaa päästä nauttimaan rantaelämästä, mutta eniten odotin retkeä Isolle valliriutalle, jota pidetään yhtenä maailman hienoimpana sukellus-/snorklauskohteena. Loistavalla tuurillani onnistuin tietysti saamaan flunssan, minkä takia laitesukeltaminen jäi välistä ja jouduin tyytymään vain snorklailuun.
 

 
Onneksi riutta oli niin matalalla, että näkyvyys snorklatessa oli todella hyvä. Yksi hienoimmista hetkistä oli se, kun pääsin uiskentelemaan aivan kosketusetäisyydellä kilpikonnasta ja ihmettelemään sen puuhia. Vedenalainen kala- ja korallikirjo on niin valtava, että niitä jaksaisi ihastella loputtomiin. Nyt iski taas kauhea hinku päästä snorklaamaan tai sukeltamaan!


 
Australian luonnon monipuolisuus on ihan käsittämätöntä, mutta ihan ymmärrettävää, koska kyseessä on kokonainen manner. Teimme myös retken jokialueelle, jossa maisemat olivat paikka paikoin jopa aika lähellä Suomen maisemia. Laiduntavia lehmiä, kumpuilevaa maastoa ja rusehtavia jokiuomia. Niin ja tietty krokotiileja :D Oli hieman kuumottavaa seilata jokea maailman pienimmällä paatilla, kun muutaman metrin päässä jokitörmillä köllötteli useampimetrisiä krokoja. Oppaamme bongasi myös suloisen vauvakrokon, joka oli vain ehkä noin 20 senttiä pitkä (kuva tuossa alhaalla keskellä).
 

Muun muassa kaikkea tällaista tarjosi kuukauden kielikurssi Australiassa, huikea kokemus kaiken kaikkiaan! En voi muuta kuin suositella lämpimästi Australiaa reissukohteena ja varmasti palaan sinne itsekin vielä joku päivä. Sen ainoat huonot puolet ovatkin pitkät välimatkat (sekä sinne että paikanpäällä) ja kalleus. Löytyykö lukijoista muita Ausseihin hurahtaneita? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti