torstai 14. syyskuuta 2017

Siperia opettaa ja muita syksyn matkasuunnitelmia

Nyt ajattelin kirjoitella vähän tarkemmin syksyn matkoista, jotka ovat kaikki omalla tavallaan todella kiinnostavia. Tuntuu vieläkin oudolta, että vuosi, jonka aikana minun oli tarkoitus matkustaa ainoastaan Suomen rajojen sisäpuolella, on yhtäkkiä muuttunut todella matkustuksen täyteiseksi vuodeksi. Koskahan sen oppisi, että elämää on turha yrittää kauheasti suunnitella, kun se kulkee kuitenkin ihan omia raiteitaan.

Ja niin kuljen minäkin, kun syksyn ensimmäinen reissu alkaa jo ensi viikon lopussa. Silloin lähden avustavaksi matkanjohtajaksi Olympian järjestämälle tilausjunamatkalle Siperian halki. Ainoa kokemukseni Venäjästä rajoittuu pikavisiittiin Pietarissa, joten on todella jännittävää ja mielenkiintoista päästä tutustumaan Venäjään pintaa syvemmältä.

Kuvat Pixabay ja Wikipedia

Minun matkani alkaa Irkutskista, josta jatkan ryhmän kanssa junalla Novosibirskin, Jekaterinburgin ja Kazanin kautta Moskovaan. Tuon matkan aikana minun on tarkoitus perehtyä vielä tarkemmin matkanjohtajan vaativaan työhön, jotta pystyn myöhemmin johtamaan matkoja itsenäisesti. Niinhän sitä sanotaan, että Siperia opettaa. Toivottavasti olen siis rutkasti viisaampi tuolta matkalta palatessani!

Siperiasta tulen takaisin lokakuun alussa ja heti kuun puolivälissä odottaa jo seuraava reissu. Silloin suuntaamme avomiehen kanssa Englantiin ja Walesiin syysloman viettoon. Lennämme Bristoliin, jossa rakas ystäväni Emily on asustellut miehensä kanssa jo useamman vuoden. Vietämme viikonlopun Bristolissa ja alkuviikosta lähdemme ajelemaan ympäri Walesia vuokra-autolla. Mitään tarkkaa suunnitelmaa tuolle ajalle ei vielä ole, emmekä todennäköisesti edes varaile mitään majapaikkoja etukäteen, jotta voimme yöpyä siellä, missä milloinkin huvittaa. Toisen viikonlopun vietämme taas Englannin puolella pienessä, maalaiskylässä Ellesmeressä, jossa paras ystäväni Viivi asuu tällä hetkellä.

Kuvat: Pixabay ja Wikipedia

Mitään suurempia odotuksia tuolle reissulle ei ole, koska ilmatkin ovat todennäköisesti melko sateiset. Pääasia onkin se, että näen molemmat rakkaat ystäväni samalla reissulla. Uskon myös, että Walesissa saamme ihastella kaunista luontoa, upeita linnoituksia ja sympaattisia kyliä. En ole käynyt missään noista paikoissa aikaisemmin, joten odotan innolla esimerkiksi Bristoliin tutustumista meidän loistavien paikallisoppaiden johdatuksella.

Syksyn viimeinen reissu varmistui ihan äskettäin, kun sain ilmoituksen, että minulle on varattu ensimmäinen, oma matka, jossa toimin matkanjohtajana. Tuon reissun ajankohta on marras-joulukuun vaihteessa ja olen sen kohteesta ihan superinnoissani. Tuo maa nimittäin varasti sydämestäni erittäin suuren paikan silloin edellisellä kerralla, ja mullisti elämääni ja ajatusmaailmaani todella merkittävästi.


Pidempään blogia seuranneet ehkä arvasivatkin jo kohteen, se on nimittäin ETELÄ-AFRIKKA! Vaikka matkanjohtajan työt jännittävät aivan hulluna, olen niin onnellinen, että pääsen palaamaan tuohon rakkaaseen maahan kolmen vuoden tauon jälkeen. Matka alkaa useamman päivän safarilla Pilanesbergin kansallispuistossa, jatkuu vierailulla Sowetossa ja päätyy ihanaan Kapkaupunkiin.


Muistan niin elävästi sen tunteen, kun jätin hyvästit Kapkaupungille, jossa olin asunut ja työskennellyt vapaaehtoisena syksyllä 2014. Katsoin taksin ikkunasta jylhää Pöytävuorta, jonka rinnettä pitkin pilvet laskeutuivat majesteettisesti, ja ajettelin vielä joskus palaavani tuohon upeaan kaupunkiin. Ja tällä kertaa pääsen toivottavasti myös Pöytävuoren huipulle, koska sehän jäi silloin edellisellä kerralla tekemättä.

Paljon mielenkiintoista on siis tiedossa matkustuksen saralla loppuvuoden aikana. En koskaan ajatellut päätyväni matkanjohtajaksi, mutta eikö se niin ole, että lähes kaikkea on hyvä kokeilla edes kerran elämässä. Niinpä suuntaan jännityksellä (ja kauhunsekaisin tuntein) tähän tulevaan syksyyn. Se on varmaa, että jouluna olen taas monen monta kokemusta rikkaampi.

Millaisia reissusuunnitelmia teillä muilla on loppuvuodelle? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti