keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Tavoitteita vuodelle 2016

Vuosi 2016 on hurahtanut käyntiin niin vauhdilla, etten ole edes kerennyt miettiä, millaisia tavoitteita asettaisin tälle vuodelle. Nyt ajattelin kuitenkin koota ajatuksiani vähän yhteen ja jakaa siinä sivussa muutamia talvisia kuvia, joita olen räpsinyt tässä viime aikoina.

 
Viime vuoden tavoitteet pystyin saavuttamaan lähes kaikki. Koin paljon uusia asioita ensimmäistä kertaa. Kirjoitin menneistä matkoistani MatkaMuistoja-postaussarjan (tosin jouluinen Pariisi jäi vielä arkistoon odottamaan julkaisuaan). Lahjoitin kuukausittain rahaa hyväntekeväisyyteen ja vähensin turhia ostoksiani. Aloitin mielekkään vapaaehtoistyön kaverikoiratoiminnassa Mindin kanssa. Terveellisemmät elämäntavat nyt ei onnistunut kovin täydellisesti, mutta pääsin vihdoin eroon vaa'an päivittäisestä kyttäämisestä ja koen hyväksyväni itseni ja ulkomuotoni paremmin kuin ennen. Ja miestenkin kanssa sujui kohtalaisesti.


Pidempiaikaisemmasta työpaikasta en osannut edes haaveilla 2015 vuoden alussa, mutta niin vaan tällä viikolla tuli täyteen 100 työpäivää samassa paikassa. Tulevaisuus kesän jälkeen on vielä ihan auki, mutta toivon, että saisin jatkaa mahtavan luokkani kanssa vielä seuraavankin vuoden. Olen ollut todella yllättynyt, miten hyvin olen viihtynyt työssäni, kun ennakko-odotukseni olivat täysin päinvastaiset. Ainakin sain taas muistutuksen, että niitä ei niin mieluisiakin asioita kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan. Silloin voi vahingossa jopa yllättyä positiivisesti.


Millaisia tavoitteita sitten haluan asettaa vuodelle 2016? 

* Haluan jatkaa uusien kokemusten haalimista, koska se on vain niin hauskaa puuhaa. 

* Haluan myös jatkaa vapaaehtoistyötä, hyväntekeväisyyttä ja ostaa edelleen vain tarpeellisia asiota sekä päästä eroon tarpeettomista tavaroista. Näistä tavoitteista en kuitenkaan enää raportoi tänne blogiin mitenkään säännöllisesti. 

* Matkustuksen saralla toivon tänä vuonna saavuttavani 50. maan, jossa olen vieraillut. Nyt mennään numerossa 47, joten tavoite vaatisi 3 reissua maihin, joissa en ole aiemmin käynyt. 

* Olen jo pidemmän aikaa ajatellut, että haluaisin tehdä oman bucket listin, johon kokoaisin vähintään sata asiaa, jotka haluan tehdä ennen kuolemaani. Ja niiden pitäisi kaikkien olla sellaisia, joita en ole vielä tehnyt. Jos saan listan tehtyä, julkaisen sen varmasti myös täällä blogissa.


* Blogin suhteen toivon, että jaksaisin pitää sen aktiivisena työkiireistä huolimatta. Haluaisin myös, että saisin joka kuukausi kirjoitettua tänne jotakin matkustukseen liittyvää (sitä varten kun tavallaan perustin tämän!).

Pitäisi myös varmaan kirjoittaa enemmän miehistä, kun edellinen postaukseni heihin liittyen oli varsin suosittu :D Sen verran voin paljastaa, että nyt on Tinderissä käynnissä pitkästä aikaa astetta mielenkiintoisempi keskustelu erään herran kanssa. Mies muun muassa kirjoitti minulle juonitiivistelmän elokuvasta, jonka pääosissa olisimme (ei pornoelokuva!!! :D). Synttäritkin olisi viikonloppuna, joten saa nähdä, mitä kaksilahkeisia se tuo tullessaan.

* Päästä eroon tai ainakin vähentää sokerihimoani. Matka-addiktioni olen jo myöntänyt julkisesti, mutta viime aikoina olen taas joutunut myöntämään itselleni, että minulla on myös jonkinasteinen riippuvuussuhde sokeriin. Kun saisin sen kuriin, uskon että painokin alkaisi taas pikästä aikaa kutosella.

* Nauttia täysillä elämäni ensimmäisestä palkallisesta kesälomasta riippumatta siitä, miltä syksyn työtilanne näyttää. Haaveissa on useampia matkoja, roadtrip Suomessa, mökillä laiskottelua, mansikoiden ostamista (ei myymistä!), veneilyä, festareita, lavatanssit ja vaikka mitä muuta.



* Ylipäätänsä relata ja nauttia enemmän elämästä. Ja viettää Mindin kanssa mahdollisimman paljon aikaa.

* Hankkia Viivin kanssa yhtenevät tatuoinnit 20 vuotta(!) kestäneen ystävyytemme kunniaksi.

* Kehittää itseäni ammatillisesti joko opettajana tai aloittaa opiskelut toiseen ammattiin (jos opetustyöt eivät jatku).

* Miesten suhteen en ehkä uskalla enää tavoitella mitään, odotan vain mielenkiinnolla, mitä uusi vuosi tarjoaa sillä rintamalla. Mutta minimiehet on edelleen ehdoton EI! Ja yritän olla ihastumatta varattuihin miehiin. Kai niitä hyviäkin täytyy vielä olla vapaana? Missä lie vaan luuraavat?


Ylipäätänsä haluaisin viettää positiivisesti virittyneen vuoden. Yleensä parittomat vuodet ovat olleet minulle suopeampia ja parilliset taas täynnä myllerryksiä. Toivottavasti vuoden 2016 myllerrykset olisivat ainoastaan hyviä.

Minkälaisia tavoitteita tai lupauksia te muut olette tehneet tälle vuodelle? :)

7 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen lista. Mä olen pyrkinyt lisäämään vierailtuja maita vuosittain yhdellä tai kahdella. Tai oikeastaan se tavoite on ollut se, että vierailtuja maita on enemmän kuin ikävuosia. Ja onhan niitä yli 35, mutta en mä sua kiinni saa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) toi on kyl myös hyvä tavoite, et enemmän kuin ikävuosia. Mulla on mennyt se aika epätasaisesti, toisina vuosina on tullut reissattua pelkästään uusissa maissa ja toisinaan taas melkein pelkästään niissä, joissa olen jo käynyt aiemmin.

      Nyt on jo niin lähellä tuo 50, että oli pakko ottaa se tavoitteeksi. Ajattelin aloittaa Liettuasta, joka on lähin maa, jossa en ole vielä käynyt :)

      Poista
  2. Hyviä tavoitteita! :) Sellaisia järkeviä. Itseltään on kovin helppoa vaatia liikaa... Olisi kyllä tosi siistiä, jos saisit tuon 50 maan tavoitteen täyteen ;) Ootko yhtään miettiny, mitä maita lähtisit seuraavaks vallottamaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yritin tosiaan pitää tavoitteet sellaisina, etteivät ne aiheuttaisi turhaa stressiä :)

      No niinhän se olisi! Hiihtolomalla lähden Vilnaan, Latvia on lähin maa, jossa en ole vielä käynyt. Haaveissa siintää myös pääsiäinen Huippuvuorilla (serkkuni opiskelee siellä). Lisäksi Kroatia, Sveitsi, Malta ja Israel kiinnostaisivat. Saa nähdä, mihin kaikkialle sitä sitten lopulta päätyy. Miltäs sun reissusuunnitelmat näyttävät? :)

      Poista
    2. No niin, tuossahan on varsin mielenkiintoinen lista! :) Kroatia on ollut miunkin mielessä aika pitkään. Jos jonain kesänä lähtisi siellä käymään.

      Vielä muutama viikko sitten olisin vastannut, että ei miltään, mutta pakka meni vähän uusiksi juuri ennen vuoden vaihtumista. Tarina on pitkä, mutta ytimekkäästi sanoen: jos kaikki menee opintojen suhteen ilman suurempia vastoinkäymisiä, lähden jossain vaiheessa ensi vuotta Yhdysvaltoihin au pairiksi ;) Tänä vuonna jää varmaan reissut aika olemattomiksi, mutta jos pysyn tavoitteessani niin Amerikassa tulee sitten reissattua senkin edestä :D

      Poista
    3. Oi, miten siistiä! Toivottavasti pääset lähtemään ja sun täytyy kyl ehdottomasti herättää matkablogisi henkiin, jos lähdet sinne :)

      Poista
    4. Toivotaan! Motivaatio ainakin on katossa, joten luulisin opiskelun rullaavan eteenpäin ihan eri tahdilla kuin vähään aikaan :) Niin täytyy! Haaveilen jo täyttä päätä millaisia postauksia voisin sitten kirjoittaa :D

      Poista