lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulutunnelmia

Joulu on ohi. Oloni on sen jälkeen aina vähän ontto. Vuoden lempijuhlani on vietetty ja edessä on enää kuluneen vuoden viimeiset rippeet. Onneksi joulu tulee joka vuosi uudestaan, koska se saa aina niin hyvälle mielelle. Tämän vuoden joulu oli juuri sellainen kuin toivoinkin; rento, iloinen ja mukava. Ainoastaan lumi puuttui, minkä takia en käynyt ulkona lähes ollenkaan koko joulun aikana, enkä halunnut ottaa yhtään kuvaa ankeasta sadesäästä. Mutta muuten joulu oli täydellinen.

Jouluni siis kului kokonaan mökillämme Porvoossa, joka on ainoa paikka maailmassa, jossa saan oikean joulutunnelman. Tuntuu myös, että äiti ylittää itsensä joulukoristeluissa vuosi toisensa jälkeen. Koko mökkimme oli tänäkin vuonna oikea joulun ihmemaa. En edes yritä kuvailla mökin tunnelmaa, vaan annan kuvien puhua puolestaan.

 


Jouluaattoon liitty meillä ehkä eniten perinteitä. Itse aloitin sen tänäkin vuonna nauramalla aluksi Joulupukin kuumalle linjalle, jonka jälkeen oli nähtävä ihanista ihanin jouluelokuva Lumiukko. Perinteisiin kuului myös se, että elokuvan viimeisillä minuuteilla mummi alkoi käskeä kanavanvaihtoa, ettei joulurauhan julistus vaan menisi ohitse :D Sen jälkeen katsottiin tuo julistus, joka olisi tavallaan ihan mielenkiintoista päästä joskus seuraamaan livenä täällä Turussakin, mutta jouluni kytkeytyy niin tiivisti mökillemme, että en osaa oikein kuvitella viettäväni sitä missään muualla. Julistuksen jälkeen nautittiin riisipuuro ja maistettiin ensimmäiset palat kinkkua (joka oli tänä vuonna todella hyvää!).

Alkuillasta syötiin sitten oikein kunnon jouluateria, joka jakautui kahteen osaan. Ensin syötiin kylmät ruuat (kalat, mädit ym.), jonka jälkeen kaikki olivat niin ähkyinä, että oli pidettävä tauko, jonka aikana alettiin odottaa joulupukkia. Tänä vuonna Pukki oli sonnustautunut Jokerien viimeisen SM-liiga kauden kunniaksi narriasuun ja lahjoja saivat vain ne, joilla sykki narrisydän :D Onneksi Hjallis ei ollut varastanut kaikkia lahjoja, vaan meillekin jäi paketteja vielä enemmän kuin tarpeeksi!


Lahjojen jaon jälkeen siirryttiin lämpimiin ruokiin, kuten kinkkuun ja laatikoihin, tosin niitä ei jaksanut aattona syödä paljon yhtään. Loppuilta kuluikin lahjoja ihastellen, karkkia mässäten ja lautapelejä pelaillen. Kun vihdoin jaksoin siirtyä sänkyyn, oli vielä aloitettava joululahjaksi saatujen kirjojen lukeminen, joiden parissa kului tunti jos toinenkin.

Tänä vuonna oikeastaan kaikki lahjat olivat todella mieleisiä. Toivotuin lahja oli Fujifilm XP150 vesitiivis kamera, jolla pääsen räpsimään snorklaus-/sukelluskuvia tulevassa reissussa. Muita toivomuslistalla olleita lahjoja olivat Nälkäpeli-trilogia (joista olen jo ahminut kaksi ensimmäistä!), Jenni Vartiaisen ja Jukka Pojan levyt sekä retkipyyhe. Noiden lisäksi sain muun muassa paljon ihanaa Muumi-kamaa (ai, miten niin rakastan niitä? :D), lahjakortteja ja pieniä kivoja juttuja kotiin. Ihanin yllätyslahja oli kuitenkin pehmoinen fleecehaalari, jollaisesta olen haaveillut jo pitkään. Kaiken kaikkiaan aivan mahtavia lahjoja ja aivan liikaa siihen nähden, miten olen käyttäytynyt tänä vuonna. Joten kiitos kaikille antajille, ei kun siis Joulupukille ;P


Loppu joulu sujui myöskin melko perinteisissä merkeissä. Siihen kuului muun muassa liian paljon järkyttävän hyvää ruokaa, siitä seuranneen loputtoman ähkyn potemista vaakatasossa, saunomista, paljuilua, lautapelien ja nintendon pelailua, lukemista sekä jutustelua perheenjäsenten ja sukulaisten kanssa. Ehdottomasti ihaninta joulussa onkin juuri se rento oleilu läheisten kanssa ja totaalinen joutenolo usean päivän ajan. 

Juuri myös sen takia joulun loppuminen tuntuukin aika ankealta ja sen toivoisi aina jatkuvan edes vähän pidempään. Tänään oli kuitenkin pakko ottaa itseään taas niskasta kiinni ja ajaa järkyttävässä kaatosateessa takaisin Turkuun, koska päivät ennen reissuun lähtöä käyvät huolestuttavasti vähiin. Uskomatonta, että viikon päästä olen jo Thaimaassa ja minua odottaa siellä ihan uudet seikkailut. En käsitä sitä vieläkään, mutta ehkä se koneessa iskeytyy vihdoin myös omaan tajuntaani. Tällä hetkellä kun kaikki muut tuntuvat touhottavan matkastani enemmän kuin minä itse :D

Sellainen joulu meillä. Toivottavasti teillä muillakin oli ihana ja rentouttava joulu :)

4 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan näköstä teidän mökillä oli! :) Ja eikö muuten olekin ihan parhaita kirjoja noi nälkäpelit? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, äiti kyllä pisti taas ihan parastaan koristelujen kanssa :) Ne on ihan törkeen hyviä, kiitos niin paljon, et suosittelit! Oon ihan koukussa :D

      Poista
  2. Oi miten kaunista teidän mökillä oli! :) Nälkäpeli-trilogia on yksi kaikkien aikojen parhaista! Yks miun ehdottomisista suosikeista ^^ Leffatkin kannattaa katsoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo, on kyllä tosi hyviä kirjoja, en tiiä, miten multa oli jotenkin mennyt ne ihan kokonaan ohi. Aion kyllä ehdottomasti katsoa myös elokuvat, kunhan kirjat on luettu!

      Poista