sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Kesä on täällä!

Ai että, kesä on vihdoin täällä! Tammikuun pimeydessä asetin itselleni tärkeimmän tavoitteen: selviä kesään. Ei päästänyt alkuvuosi helpolla. On ollut koliikkia, unettomia öitä, rintaraivareita, lääkärikäyntejä, sosiaalista eristäytymistä, korona-pelkoa, uupumusta, ahdistusta ja itkua. Mutta tässä sitä ollaan, pystyssä edelleen ja koko kesä edessä. Tuntuu niin hyvältä. 


Lähikonditorian herkullinen kakkubuffet etäsynttäreiden kunniaksi.


Yksittäiset päivät ovat välillä tuntuneet vuosilta ja useat kerrat ajattelin, ettei kesä koskaan saapuisi. Kuin huomaamatta ikuinen marraskuu alkoi kuitenkin vaihtua hiljalleen kevääksi. Päivien pidetessä ja luonnon heräillessä uuteen loistoon alkoi omakin mieli nousta synkkyyden syövereistä. Iloa näihin kevään viikkohin ovat myös tuoneet lukuisat iloiset juhla, vaikka niitä ei olekaan pystynyt viettämään ihan toivotulla tavalla.


Innostuin pitkästä aikaa paistamaan itse munkkeja.


Huhti-toukokuuhun on mahtunut etäsynttäreitä, vappu, äitienpäivä ja nyt viimeisimpänä Aarnin puolivuotissynttärit. Päätin, että poikkeusoloista huolimatta otamme ilon irti kaikista ensimmäisistä juhlista, joita saamme Aarnin kanssa viettää. Juhlien voimalla on jaksanut aina seuraavaan viikkoon, kun on ollut jotain odotettavaa ja suunniteltavaa.


Parsaa, nam!

Mun uusi lempparipaikka <3

Juhlien lisäksi olemme nauttineet ulkoilusta ja nyt toukokuussa olemme viettäneet paljon aikaa terassillamme. Sain vihdoin tuollaisen riippukeinun, josta olen haaveillut vuosia. Siinä on ihanaa lueskella omassa rauhassa ilta-auringossa. Tuon lisäksi hankimme terassille jättimäisen aurinkovuoteen ja pari säkkituolia. Se on nyt niin paljon viihtyisämpi kuin ennen ja toivon aurinkoisten kelien jatkuvan, jotta voimme viettää mahdollisimman paljon aikaa kesäkeitaallamme.  Vielä siinä riittä hommaa, mutta eihän tässä ole muuta kuin aikaa.


Äidin rakkain <3


Ensimmäinen äitienpäiväni oli todella onnellinen. Sain viettää sen oman poikani kanssa, josta olen joka päivä niin kiitollinen. Päivä sisälsi ihanaa hemmottelua, hyvää ruokaa ja ulkoilua. Sen lisäksi kävimme pitkästä aikaa vanhempieni luona kylässä ja näimme myös mummiani etäisyyden päästä. Nyt toukokuun lopussa olemme muutenkin alkaneet vähän purkaa eristäytyneisyyttämme, mikä on tehnyt mielelle niin hyvää.


Isin sylissä on parasta <3


Aarni tosiaan täytti jo puoli vuotta, mikä tuntuu ihan uskomattomalta! Hän on niin ihana ja iso poika jo <3 Tarkoituksena olisi kirjoittaa jonkinlainen kooste vauvavuoden ensimmäisestä puolikkaasta, mutta saa nähdä, koska saan sen aikaiseksi. Arki on helpottunut niin paljon verrattuna ensimmäiseen kolmeen kuukauteen ja nyt voin todella sanoa nauttivani tästä ajasta.

Vesimelonikakku oli raikas tuttavuus, jota Aarnikin sai maistella.

En vain voinut vastustaa!

Innostuin kokeilemaan keksikakkua, josta sai näyttävän kakun melko pienellä vaivalla. More is more sekä kakun koristeluissa että elämässä yleensä.

Varsinaista juhlapäivää vietimme oman perheemme kesken nauttimalla väkertämääni vesimelonikakkua. Aarni tykkäsi etenkin kotimaisista mansikoista. En voinut hillitä itseäni Minna Parikan alessa, vaan päädyin ostamaan supersöpöt puputossut Aarnille. Niin turhaa, mutta pitäähän sitä pojalla yhdet Parikat olla. 


Vanhempien labbista halimassa <3

Terassin omenapuu kukki mielettömän upeasti tänä vuonna.

Tällä viikolla onkin riittänyt ohjelmaa. Torstaina vanhempani ja Tuomas perheineen tulivat meille grillaamaan ja juhlistamaan Aarnia. Eilen meillä oli pari ystäväperhettä grillaamassa ja juhlistamassa kesän alkua. Ja tänään kävimme vielä Aarnin kanssa yhden kaverin luona kylässä.

Kesälle ei ole vielä mitään tarkkoja suunnitelmia, koska monet asiat riippuvat rajoituksista yms. Ensi viikolla suuntaamme ainakin mökille, jonne onkin jo ollut ikävä. Parasta on kuitenkin se, että selvisimme perheenä tästä alkuvuodesta ja nyt edessä on koko kesä yhdessä lomaillen.

Ihanaa kesän alkua kaikille! Joko teillä on kesäsuunnitelmia? :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti